NHL: „kierőszakolta” az álomszerződést a sztárvédő

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL) szereplő Nashville Predators bejelentette, hogy tartja a Philadelphia Flyers ajánlatát, így megtartotta a liga egyik legjobb védőjének tartott, Shea Weber-t, aki egy álomszerződést kötött.


A Nashville Predators nem követett el még egy hatalmas hibát, ugyanis a tennesseei alakulat megtartja a liga egyik legjobb védőjének tartott, Shea Weber-t. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a huszonhat esztendős védőnek lejárt a megállapodása jelenlegi csapatával, így korlátozott szabad-ügynök lett. A Philadelphia Flyers azonnal ajánlatot tett Weber-nek. A pennsylvaniai együttes egy 14 éves 110 millió dolláros szerződést kínált a világ- és olimpiai bajnok jégkorongozónak.

Mivel Weber korlátozott szabad-ügynök, így a Predators megtarthatta a játékost, abban az esetben, ha az tartja, vagy túllicitálja a másik csapat ajánlatát. A ”Ragadozók” vezérigazgatója, David Poile kijelentette, hogy tartják a Flyers ajánlatát, így Weber továbbra is a Nashville jégkorongozója és minden bizonnyal csapatkapitánya marad. Az is biztossá vált, hogy Weberé lett a harmadik leghosszabb szerződés a ligában.

Ilya Kovalchuk (New Jersey Devils) és Rick DiPietro (New York Islanders) is egy 15 éves megállapodást kötött a csapatával: „A Nashville állta a mi ajánlatunkat, így Webber-nek és a Predators-nak is a legjobbakat kívánjuk.” – konstatálta az újabb bukást Paul Holmgren a Flyers általános igazgatója.

Videók