Majdnem kiütötték az NHL-sztár szemét – videó

Az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján rendezték meg a Philadelphia Flyers – Toronto Maple Leafs mérkőzést. A találkozó első harmadában a vendégek játékosa, Mikhail Grabovski majdnem kiütötte a Flyers sztárjának, Chris Prongernek a szemét.


Sajnos egyre több balesetről lehet hallani a sport világában, ez a rossz sorozat az észak-amerikai jégkorongligát (NHL) sem kerülte el.

Igaz, a Philadelphia Flyers egyik legjobb játékosa, úgy tűnik megúszta a borzasztó balesetet.

Az október 24-i játéknapon a pennsylvaniai alakulat a Toronto Maple Leafset látta vendégül.

Az összecsapás első harmadának közepén a kanadai alakulat támadott, amikor a Toronto csapatkapitány helyettese, a fehérorosz Mikhail Grabovski egy szerencsétlen mozdulattal eltalálta a botjával Chris Pronger jobb szemét.

A Flyers harminchét esztendős extraklasszis játékosa azonnal a szeméhez kapott és hatalmas fájdalom közepette korcsolyázott le a pályáról. Több mint öt nappal a baleset után a kétszeres olimpiai bajnok védő elmondta, hogy még mindig homályos a látása, azonban a vizsgálatok kimutatták, hogy nem szenvedett maradandó károsodást, így semmi sem veszélyezteti a pályafutását, igaz, pár öltéssel gazdagabb lett.

A Philadelphia Flyers vezérigazgatója, Paul Holmgren elmondta, hogy a csapatkapitányra minden bizonnyal két-három hetes pihenő vár. Érdekesség, hogy Pronger nem viselte a szemvédőt, amely nem tartozik a kötelező felszereléshez, de a játékos megemlítette, ha visszatér, mindenképpen használni fogja a védőeszközt.

Videók