Dráma! Legjobbjait veszítette el a világ egyik legértékesebb csapata

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL) szereplő Philadelphia Flyers két vezéregyéniségét is elveszítette. A csapat kapitánya, Chris Pronger és a liga pontkirálya, Claude Giroux is agyrázkódást szenvedett.


A Philadelphia Flyers hét mérkőzés óta nem talált legyőzőre, magabiztosan vezeti a Keleti Főcsoport Atlanta Divízióját, de vajon meddig? Paul Holmgren vezérigazgató a csapat csütörtöki Montreal Canadiens ellni mérkőzése közben jelentette be, hogy Chris Pronger agyrázkódás utáni szindróma miatt a szezon hátralevő részében nem lesz bevethető. Pár nappal előtte az NHL nyolcadik legértékesebb csapata (290 millió dollár) agyrázkódás miatt a liga pontkirályát, Claude Girouxt is elveszítette.

Nehéz időszak elé néz a Philadelphia Flyers, ugyanis a csapat nem egy, hanem két sztárját is elveszítette. Összehasonlítási alapként. A Pittsburgh Penguins Sidney Crosbyt és Jevgenyij Malkint veszítette el az elmúlt szezonban és mindenki láthatta, hogy a szintén pennsylvaniai alakulat meddig vitte.

Visszatérve a Flyer sérültjeire. Holmgren csütörtök jelentette be, hogy a csapat kapitánya, Chris Pronger a rengeteg fejsérülés miatt agyrázkódás utáni szindrómában szenved. A harminchét esztendős világ- és olimpiai-bajnok kanadai védő ebben a szezonban már nem léphet pályára. Az Anaheim Ducks-al Stanley-kupát nyerő játékos a 2011/2012-es szezonban 13 mérkőzésen játszott és 11 pontot (1 gól/10 gólpassz) szerzett.

Pár nappal ezelőtt a liga pontkirálya, Claude Giroux is kidőlt a sorból. A Flyers huszonhárom esztendős szélsője december 12-én, csapata Tampa Bay Lightning elleni mérkőzésén szenvedett agyrázkódást. Az összecsapás második harmadában Giroux elcsúszott, majd a nagy lendülettel érkező csapattársa, Wayne Simmonds térde eltalálta a fejét. A klub közleménye szerint a szélső határozatlan ideig nem lesz bevethető. A fiatal játékos a mostani szezonban 28 mérkőzésen 39 pontot (16 gól, 23 gólpassz) szerzett.

Videók