A Philadelphia csontrákkal küzdő csatára újra a csapatával edzhetett

Oskar Lindblom már a kezelések végéhez közeledik.


Oskar Lindblom, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Philadelphia Flyers rákos betegséggel kezelt csatára kedden a csapattal edzett.

A 23 éves svéd szélső kiemelte: nagyszerű és szórakoztató érzés volt számára, hogy végre társaival tudott korcsolyázni, de ezzel együtt is nehezen élte meg, hogy még mindig nem tud úgy edzeni, mint régen. Hozzátette: a kezelések végéhez közeledik, így már "látja a fényt az alagút végén".

Ettől függetlenül biztos, hogy a megcsúszott mostani szezonban Lindblom nem lép jégre.

Chuck Fletcher, a Flyers ügyvezetője dicsérte a játékos fizikai állapotát. Kiemelte: kiváló képességeit és az elhivatottságát bizonyítja, hogy ilyen állapotban is 35-40 percet jégen tudott lenni.

A svéd csatár 11 gólnál és 7 gólpassznál járt, amikor decemberben a csontrák egyik fajtáját, a Ewing-szarkómát mutatták ki nála. A találatok számában akkor holtversenyben élen állt a Flyersben.

Az NHL március 12-én állt le a koronavírus-járvány terjedése miatt. A folytatásra 24 csapat készülhet, hét számára befejeződött a szezon. A remények szerint az állva maradt együttesek július 10-én vonulhatnak edzőtáborba, és onnan számolva - ha nem lesz rendkívüli helyzet - közel másfél hónap múlva indulhat a rájátszás. 

Borítókép:  Len Redkoles/NHLI via Getty Images

Videók