Újabb három meccset halasztottak

A tengerentúlon se könnyű a helyzet.


A hétvégi, ötödik játékhéten újabb két mérkőzést halasztottak el néhány nappal a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) a koronavírus-járvány miatt, emiatt egyet a hatodik héten is későbbre csúsztattak.

A New England Patriots-Denver Broncos és a Tennessee Titans-Buffalo Bills mérkőzést vasárnap rendezték volna, de mivel a héten újabb megbetegedések történtek a két hazai együttesnél, ezért mindkét klub létesítményei továbbra is zárva vannak. A liga emiatt előbbi találkozót hétfőre, utóbbit keddre halasztotta.

null

The NFL announced today the following scheduling changes for Week 5: pic.twitter.com/fsgMV2vv44

A Buffalo Bills a következő héten csütörtökön fogadná a címvédő Kansas City Chiefset, de a halasztás miatt azt az összecsapását is későbbre kell tolni. Az új időpontot viszont még nem jelölték ki, mivel csak akkor helyezik át a találkozót, ha a kedden valóban lejátsszák a Titans-Bills meccset.

A Hazafiaknál múlt héten az irányító Cam Newton produkált pozitív koronavírustesztet. Mivel a hétvégéig nem regisztráltak új megbetegedést, így ha egy nappal később is, de vasárnap helyett hétfőn le tudták játszani a Chiefs elleni meccsüket.

Azóta viszont újabb két játékosról derült ki, hogy megfertőződött, köztük a tavaly az év védőjének választott Stephon Gilmore-ról.

A Titánoknál még nagyobb a baj: azok után, hogy a csapat múlt hétvégi, Pittsburgh Steelers elleni meccsét a sok megbetegedés miatt október 25-ére halasztották, szerdán újabb két, míg csütörtökön további egy játékosról derült ki, hogy megfertőződött. Ezzel összesen már 23 játékos és stábtag kapta el a vírust a klubnál, amely így továbbra sem térhet vissza az edzőközpontjába, és egybehangzó források szerint hatalmas büntetésre számíthat a vírus elleni védekezésre vonatkozó előírások megsértése miatt. A létesítménye bezárása után ugyanis a játékosok a közös foglalkozások tiltása ellenére együtt készültek egy helyi középiskola edzőtermében.

Kép: Fred Kfoury III/Icon Sportswire via Getty Images

Videók