Történelmi NFL draft: Luck, vagy RG3 lesz a 1/1!

Csütörtök este a Radio City Music Hall-ban kezdetét veszi az NFL 2012-es Draft-ja. Vajon ki lesz az idei játékosbörze első választottja? Egyes hírek szerint az Indianapolis Colts Andrew Luckot fogja választani, igaz Robert Griffin III is esélyes az 1/1-re.


Április 26-án, azaz a mai napon veszi kezdetét az NFL 2012-es Draftja. Az eseményt a New Yorkban található Radio City Music Hall-ban rendezik meg. Minden bizonnyal nem szakad meg az irányítók egyeduralma, vagyis egymás után negyedik alkalommal is egy QB lesz az első választott. Érdekesség, hogy a 2000-es évektől kezdve csak három olyan draft volt, ahol nem irányító volt az 1/1-es.

Az idei játékosbörzén az Indianapolis Colts választhat elsőként. Mint ismert Peyton Manninget tavaly májusban megműtötték, emiatt ki kellett, hogy hagyja az egész szezont. A Colts csak szenvedett Manning nélkül, ezt bizonyítja, hogy 2-14-es mérleggel a liga utolsó helyén zárt az Indianapolis. A pocsék szezon után szinte az egész edzői stábot kirúgta Jim Irsay tulajdonos, majd március 7-én Peyton Manning is elhagyta a csapatot. Az irányító az 1998-as kiválasztásától egészen az elbocsátásáig a Coltsot erősítette.

Vajon ki lesz az 1/1-es? Biztosra vehető, hogy az Andrew Luck, Robert Griffin III párosból kerül ki az első választott, sőt Luck az elmúlt napokban arról tájékoztatta a sajtót, hogy mindenben megegyezett a Colts vezetőivel, így ő lesz az 1/1. Azért a hivatalos bejelentésig, még meggondolhatja magát a Colts. Érdekesség, hogy Luck és Manning stílusa sokban hasonlít, míg RG3 a passzolás mellett futni is szeret, vagyis Manning ellentéte.

Andew Luck
Egyetemi statisztikája:
1,064 passzkísérlet; 713 sikeres passz; 9,430 passzolt yard; 82 Touchdown; 22 Interception; 162.8 Passer rating; 163 futás; 957 futott yard; 7 Touchdown; 2 elkapás; 13 elkapott yard

Robert Griffin III
Egyetemi statisztikája:
1,159 passzkísérlet; 776 sikeres passz; 10,071 passzolt yard; 77 Touchdown; 17 Interception; 155.35 Passer rating; 510 futás; 2,199 futott yard; 32 Touchdown; 2 elkapás; 34 elkapott yard

Ami a ”nagy” csapatokat illeti. A szokásoknak megfelelően a Super Bowl győztes, jelen esetben a New York Giants választhat, majd utoljára, míg a New England Patriotsé lesz az utolsó előtti választás. Érdekesség, hogy a New Orleans Saints választási helye (27) is a ”Hazafiaké”. A St. Louis Rams választhatott volna másodikként, de a missouri-i alakulat elcserélte a helyét a Washington Redskinsszel. A Cincinnati Bengals kétszer választhat az első körben, ugyanis a saját pick-je (21) mellett Carson Palmerért cserébe megkapta az Oakland Raiders választási jogát is (17). Még egy apró érdekesség a drafttal kapcsolatban. Az NFL döntése értelmében a Saints a büntetése (”Bounty” szabály) miatt a második körben nem választhat.

Videók