Se régi, se új stadion: Hol játssza hazai mérkőzéseit a Vikings?

Komoly probléma merült fel a Minnesota Vikings új stadionjának építésével kapcsolatban. A csapat régi otthonával is gondok vannak, így egyelőre kérdéses, hol játszhatja hazai mérkőzéseit a 2011-es szezonban.


Múlt héten, még arról szólt a fáma, hogy a Minnesota Vikings új stadionja nem Minneapolisban, hanem pár kilométerrel arrébb található Ramsey megyében épül fel, nem mellesleg a klub jóval több pénzt fektetne az építkezésbe. A friss hírek, már közel sem ennyire biztatóak, ugyanis egy valamivel senki sem számolt. Az út minőségével! A St. Paul Pioneer Press arról számolt be, hogy 200 millió dollárt kellene költeni útfelújításra, ami nincs beleszámítva a stadion közel 1.1 milliárd dolláros költségvetési tervezetébe.

Egy kis kitérő: A tervek szerint a Vikings 407 millió, Ramsey megye 350 millió, Minnesota állam, pedig 300 millió dollárt adna a projektbe. Egyes hírek szerint az útfelújítást az államnak kellene állnia, így a 300 millió helyett 500 millió dollárt fizethetne, amit nem valószínű, hogy vállal.

Közben a Vikings jelenlegi otthonával is komoly gondok vannak. Mint ismert december 12-én a Hubert H. Humphrey Metrodome tetőszerkezete a 43 centiméter magas hó súlya miatt beszakadt, azóta nem sikerült felújítani a stadiont. A kivitelező tájékoztatása szerint augusztusra elkészülnek a munkálatokkal. A tervezett menetrend szerint a Vikings augusztus 27-én a Dallas Cowboys ellen játszik előszezonbeli mérkőzést, addigra el kell készülnie a Metrodomenak. Érdekesség, hogy a bérleti szerződés a 2011-es szezon végén lejár, tehát otthon nélkül marad a Vikings.

Videók