Ronaldónál többet kereshet Andrew Luck

Az Indianapolis Colts irányítója hat évvel meghosszabbította szerződését a csapattal szerdán, méghozzá 140 millió dolláros fizetésért, mellyel ő lett az NFL történetének legjobban fizetett játékosa.


A 26 éves irányítót 2012-ben draftolta a Colts, szerdán egy újabb hat évre szóló szerződést kötött a klubbal. A hosszabbítás ténye nem meglepő, az viszont mindenképp, hogy Luck 140 millió dollárt kereshet hat év alatt.

A szerződés magába foglal 47 millió dollár garantált fizetést, tehát ezt akkor is megkapja, ha nem tölti ki a hat évét. Átlagban viszont 23.3 milliót fog keresni évente, ami 6,7 milliárd forintnak felel meg. Összehasonlításképpen: a Real Madrid és a portugál válogatott klasszisa Cristiano Ronaldo 17 millió eurót keres évente, ez körülbelül 5,3 milliárd forint.

„Nagyon örülök neki, hogy továbbra is a Coltsnál dolgozhatok, és nagyon izgatott vagyok az előttem álló évek miatt – olvasható Luck szerdai nyilatkozatában. – Köszönöm az Irsay családnak és Mr. Irsaynek a bizalmat és a lehetőséget. Alig várom, hogy kezdődjön a szezon.”

Az Indianapolis tulajdonosa Jim Irsay profinak és rendkívül tehetségesnek nevezte Luckot és izgatottan várja, hogy mit tud elérni a csapat az ő irányításával.

A 2015-ös év nem úgy sikerült neki, ahogy szerette volna, sérülések sújtották egész évben. Vállsérülései miatt kihagyta az idény első mérkőzéseit, megrepedt veséje miatt pedig a 9. hét után kénytelen volt befejezni a szezont.

Luck a Detroit Lions ellen bizonyíthat a 2016-os NFL-szezon első mérkőzésén szeptember 11-én.

 

Videók