NFL: A lockout miatt profi bokszoló lett a Vikings sztárja – videó

A Minnesota Vikings egyik sztárjátékosa, Ray Edwards áprilisban jelentette be, hogy a lockout miatt bokszolónak áll. A fiatal játékos múlt hét pénteken be is mutatkozott a profik táborában.


Múlt hónapban jelentette be Ray Edwards a Minnesota Vikings játékosa, hogy a lockout miatt bokszolónak áll, pont mint a Baltimore Ravens safety-je, Tom Zbikowski. A huszonhat esztendős játékos, akkor arról is beszélt, hogy szerződést kötött a Star Tribune nevű vállalkozással. Megállapodása értelmében két összecsapása lesz a nyáron, de ha a lockout érvényben marad és Edwards jól teljesít, akkor egy hosszabb szerződést is köthetnek vele.

Az 1 méter 96 centi magas 122 kilós védő múlt hét pénteken a Hinckley (Minnesota) városában található Grand Casinóban húzott kesztyűt a szintén debütáló, T J Gibson ellen. Apró érdekesség: a találkozót a legendás bíró, Joe Cortez vezette. A négy menetesre tervezett mérkőzés némi meglepetésre végigment, de Edwards győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. A találkozó után mindhárom pontozónál (40-34, 39-35, 40-34) az amerikai-futballista nyert.

Egy kicsit nehezebb volt, mint amire számítottam, de én nap mint nap 130-150 kilós védőkkel csatázok, úgyhogy nem volt vészes. – mondta Edwards, a Star Tribune Minneapolis-nak.

Videók