NFL: Tom Brady durva büntetést kapott!

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) egyik legjobb játékosa, Tom Brady 10 ezer dolláros büntetést kapott a sérülés veszélyes becsúszásáért.


A szegény embert még az ág is húzza. Nem elég, hogy Tom Brady és a New England Patriots vereséget szenvedett a főcsoportdöntőben a Baltimore Ravens-től és több remek sorozata is véget ért, most az irányítóra még a liga is lecsapott. Nos, a mérkőzés második negyedének az utolsó percében Brady-nek volt egy futása és a becsúszáskor magasra emelte a lábát, amellyel ugyan magát védte, de veszélyeztette Ed Reed testi épségét is.

A bírók nem dobtak be sárga zászlót és az amerikai kommentátorok is csak azzal foglalkoztak, hogy ebbe a mozdulatba a QB is megsérülhetett volna. A liga azonban veszélyesnek találta az irányító megmozdulását, amelyet egy 10 ezer dolláros pénzbüntetéssel ”honorált”. Brady a liga egyik legjobban fizetett játékosa, tehát a büntetést könnyedén kitudja fizetni, de az NFL döntése egy kicsit túlzásnak tűnik.

Reed kedden elmondta, hogy már beszélt Brady-vel az esetről és az irányító elnézést kért tőle: „Tudom, hogy ő egy nagyszerű játékos. Én tisztelem Bradyt és azt a játékát, amit képvisel. Pontosan tudom, hogy ő nem egy piszkos játékos. Az érzelmek egyszerűen belefolynak a játékba.” – mondta a Ravens védelmének az oszlopa.

Videók