NFL: Rodgers és Manning parádézott, győzött a bajnok

Aaron Rodgers és Peyton Manning is szenzációs teljesítménnyel rukkolt elő az NFL alapszakaszának 10. játékhetén.


Előbbi, a Green Bay Packers irányítójaként az ősi rivális Chicago Bears ellen osztott ki hat TD-passzt, csapata pedig feltörölte a gyepet ellenfelével a liga egyik (ha nem a legnagyobb) rangadóján.

A Denver Broncos legendája sem sokkal maradt el riválisától: bár a Vadlovak nehezen kezdték az Oakland elleni meccset, Manning 6-10 után, 17 perc alatt passzolt gyorsan öt TD-t, így aztán (Rodgershez hasonlóan) ő is pihenőt kaphatott a találkozó utolsó negyedében.

A New York Giants sokáig jól tartotta magát a bajnok Seattle Seahawks otthonában, ám a 17-17-ről kezdődő utolsó negyedben három TD-t is szereztek a hazaiak, akiknél a sztárfutó Marshawn Lynch ezúttal Beast-üzemmódban működött: a kiváló játékos 140 yarddal és 4 TD-vel vette ki a részét a sikerből, de a többi futó is kitett magáért, hiszen a Tengerisólymok összesen 350 futott yardig jutottak!

A NFC-ben listavezető Arizona Cardinals - bár megverte a St. Louis Ramset - komoly bajban van, hiszen a nemrég új,három éves szerződés aláíró irányító, Carson Palmer a harmadik negyedben megsérült, és szinte biztosan nem játszhat már ebben a szezonban (az irányítónak vélhetően elszakadt a keresztszalagja).

A többi meccsen a Detroit Lions - a visszatérő Megatronnal a soraiban - fontos győzelmet aratott a Miami Dolphins ellen, a Kansas City Chiefs szintén fontos W-t szerzett a Buffalo Bills otthonában a törött csigolyákkal is kiválóan játszó Tony Romo vezette Dallas Cowboys könnyedén nyert a Jacksonville Jaguars ellen a szezon utolsó londoni meccsén; az utóbbi hetekben gynegélkedő San Francisco 49ers némi meglepetésre idegenben, hosszabbításban győzte le a New Orleans Saintset, míg a forduló legnagyobb szenzációját a New York Jets szolgáltatta azzal, hogy megverte az elmúlt hetekben remeklő Pittsburgh Steelerst.

NFL
Alapszakasz, 10. játékhét
Cincinnati Bengals - Cleveland Browns 3-24
Buffalo Bills - Kansas City Chiefs 13-17
Detroit Lions - Miami Dolphins 20-16
New Orleans Saints - San Francisco 49ers 24-27 - h.u.
New York Jets - Pittsburgh Steelers 20-13
Tampa Bay Buccaneers - Atlanta Falcons 17-27
Jacksonville Jaguars - Dallas Cowboys 17-31
Baltimore Ravens - Tennessee Titans 21-7
Oakland Raiders - Denver Broncos 17-41
Arizona Cardinals - St. Louis Rams 31-14
Seattle Seahawks - New York Giants 38-17
Green Bay Packers - Chicago Bears 55-14

Videók