NFL: Peyton Manning megdöntötte a TD-rekordot; megint kikapott a bajnok

Peyton Manning megdöntötte Brett Favre touchdown-rekordját: a Denver Broncos irányítója a San Francisco 49ers elleni, vasárnap éjszakai mérkőzésen négy TD-passzt is kiosztott, így összesen már 510-nél jár.


A korábbi rekorder Brett Favre-nak összesen 508, hat pontot érő passza volt karrierje folyamán. A legendás négyes szinte a rekordöntés pillanatában, azonnak reagált Twitterén Manningnek a fantasztikus eredményhez.

Manning rekordot jelentő, 509. TD-jét egyébként idei kedvenc célpontjának, Demayrius Thomasnak passzolta a második negyed elején. A találkozót a Broncos simán, 42-17-re verte a tavaly előtti SB-vesztest. A meccsen Manning 4 TD-ig, és 318 yardig jutott.

A játéknap többi meccsén a Buffalo Bills és a Detroit Lions is az utolsó másodpercekben fordított, és egy-egy ponttal verte a Vikingst és a Saintset. Az Indianapolis Colts legyalulta az eddig jó szezont futó, ám ezúttal teljesen csődöt mondó Cincinnati Bengalst, míg a Green Bay - a 255 yardig és 3 TD-ig jutó Aaron Rodgers vezetésével - a Carolina Panthers verte el nagyon simán.

A játéknap legnagyobb meglepetését a St. Louis Rams szolgáltatta: a Kosok a magabiztosan irányító Austin Davis (18/21, 152 yard, 2 TD) vezetésével, elsősorban szenzációs első félidejüknek köszönhetően (21-6) alaposan meglepték, és megverték a bajnoki címvédő Seattle Seahawks együttesét,melyben ezúttal hiába passzolt 313 yardot és adott 3 TD-passzt Russell Wilson (aki ráadásul emellé futott is 106 yardot és egy TD-t), a többiek csöndesebbek voltak, így a seattle-iek mindössze 3-3-as mérleggel állnak hat hét után.

A Baltimore Ravens simán verte az Atlanta Falconst, a Redskins szoros meccsen győzte le a Titanst, a Chicago Bears - némi meglepetésre - hazai pályán kapott ki a Miami Dolphinstól, és ugyanígy járt az eddig 5-1-es mérleggel álló San Diego Chargers is: Philipp Riverséket a mérlegét 3-3-ra javító Kansas City Chiefs tréfálta meg.

A két nyeretlen csapatból csak egy maradt, a Jacksonville Jaguars ugyanis 24-6-ra legyőzte a szezonban nagyon kétarcú Cleveland Brownst. Nem jött össze ugyanakkor az első győzelem az Oakland Raidersnek: a Fosztogatók hazai pályán kaptak ki 24-13-ra az 5-1-el álló Arizona Cardinalstól, melyben Carson Palmer irányító 253 yardig és 2 TD-ig jutott.

Fontos csoportrangadót nyert az NFC-t vezető Dallas Cowboys, mely a 3 TD-átadást jegyző Tony Romo, valamint a 128 yardot és egy TD-t futó DeMarco Murray vezérletével 31-21-re verte az egyébként szépen helyt álló New York Giantset. Vasárnap esti teljesítményével Murray lett az NFL történetének első futója, aki egy aktuális szezon első hét meccsének mindegyikén 100 yardnál többet futott.

A csütörtök esti rangadóról itt olvashattok.

NFL
Alapszakasz, 7. játékhét, a vasárnapi eredmények
Buffalo Bills - Minnesota Vikings 17-16
Chicago Bears - Miami Dolphins 14-27
Detroit Lions - New Orleans Saints 24-23
Green Bay Packers - Carolina Panthers 38-17
Indianapolis Colts - Cincinnati Bengals 27-0
St. Louis Rams - Seattle Seahawks 28-26
Washington Redskins - Tennessee Titans 19-17
Jacksonville Jaguars - Cleveland Browns 24-6
Baltimore Ravens - Atlanta Falcons 29-7
San Diego Chargers - Kansas City Chiefs 20-23
Dallas Cowboys - New York Giants 31-21
Oakland Raiders - Arizona Cardinals 13-24
Denver Broncos - San Francisco 49ers 42-17

Videók