NFL: Peyton Manning és a Denver házasságot kötött!

A Denver Broncos csapatában folytatja pályafutását a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) történelmének egyik legjobb irányítója, Peyton Manning. A ”házasság” legnagyobb vesztese Tim Tebow, aki létszám felettivé vált a csapatnál.


2012. március 7-én az Indianapolis Colts és Peyton Manning útjai különváltak. A sikerekben gazdag évek alatt Manning a liga történelmének egyik legjobb irányítójává nőtte ki magát, ezen felül ő lett minden idők legjobban fizetett játékosa is (5 év 90 millió dollár). A különválás után a QB lett a legkeresettebb szabad-ügynök. Manningért többek között a Miami Dolphins, az Arizona Cardinals és a Kansas City Chiefs is érdeklődött, azonban a harmincöt esztendős irányító a Denver Broncoshoz szerződött.

Manning március 20-án egy öt éves 96 millió dolláros szerződésre kanyarintotta rá a nevét. A megállapodás értelmében a 4-szeres MVP (legértékesebb játékos) 2012-ben 18 milliót, majd a 2013 és a 2014-es idényben 20 milliót, míg a 2015 és a 2016-os szezonban 19 millió dollárt tehet, majd zsebre. Természetesen ebben az összegben nincsenek benne a juttatások. Sztárirányító ide, sztárirányító oda Manning rögtön egy ellentmondásos cselekedettel kezdte meg a Denveres karrierjét, ugyanis a 18-as mezszámot kapta meg.

A Denver Broncos csapatánál ezt a mezszámot Frank Tripucka viselte, aki első profi irányítóként dobott több mint 3 ezer yardot egy szezonban, ezen felül az AFL-ben ő adta az első touchdown passzt. A csapat nyolcvannégy esztendős legendája állítólag beleegyezett abba, hogy a visszavonultatott számát viselje a mezén Peyton Manning. Érdekesség, hogy Manning az Colts-ban is a 18-asban játszott.

Manning szerződtetésének Tim Tebow lett/lehet az áldozata. Mint ismert a huszonnégy esztendős irányító vezetésével a Denver 2005 után ismét bejutott a rájátszásba, ahol egészen a főcsoport-elődöntőig menetelt. Tebow káprázatos mérkőzésekre volt képes, igaz voltak összecsapások, amikor megkérdőjeleződött a tehetsége. Mivel a Broncos igazgatója, John Elway nem kedveli az irányítót, így minden bizonnyal távozik a fiatal QB. A tehetséget állítólag elcserélné a Denver. Vajon hol folytatja Tebow?

Videók