NFL: elbukott a bajnok és a 49ers is, javított a Pats és a Packers

Az NFL 2. játékhetében az NFC mindkért két tavalyi döntőse, a Superbowl-győztes Seattle Seahawks és a főcsoport-döntős San Francisco 49ers is vereséget szenvedett.


Ismét több érdekes és meglepő eredményt hozott a tengerentúli amerikiafutball-bajnokság, az NFL aktuális, szám szerint második játékhete.

Az első körben remeklő Detroit Lions meglehetősen simán kapott ki a remekül védekező Carolina Panthers otthonában, az Atlanta Falcons ugyaníg járt a sérülésektől alaposan megtizedelt Bengalsnál.

0-2-es mérleggel rajtolt a sokak által a Superbowlba  várt New Orleans Saints, amely ezúttal a nem túl acélos Cleveland Browns otthonában bukott el két ponttal.

Javított az első meccsén egyaránt vereséget szenvedő Dallas Cowboys és New England Patriots is (előbbiben DeMarco Murray 167 futott, Dez Bryant pedig 103 elkapott  yarddal vitta a prímet, míg utóbbiban a 101 yardig jutó Stevan Ridley parádézott), ismét nyert a Peyton Mannind vezette Denver Broncos, míg a Green Bay Packers 3-21-es hátrányból állt talpra a Lambau Fielden a New York Jets ellen.

A játéknap két legnagyobb meglepetését az NFC West két sztárcsapata, a tavaly konferenciadöntőt játszó San Francisco 49ers és a bajnokicímvédő Seattle Seahawks szolgáltatta: előbbi hazai pályán kapott ki a Chicago Bearstől, míg utóbbi a San Diego Chargers otthonában vérzett el - mindez azt jelenti, hogy jelenleg a hibátlan mérleggel bíró, a szezon előtt az elkapóhiány miatt lesajnált Carolina Panthers vezeti a csoportot.

A mezőnyben egyébként két hét után mindössze hat száz százalékos csapat maradt (Denver, Houston, Cincinnati, Buffalo, Arizona, Carolina, valamint a hétfő esti rangadóját ma játszó Philadephia).

NFL
2. játékhét
Buffallo Bills - Miami Dolphins 29-10
Carolina Panthers - Detroit Lions 24-7
Cincinatti Bengals - Atlanta Falcons 24-10
Cleveland Browns - New Orleans Hornets 26-24
Minnesota Vikings - New England Patriots 7-30
New York Giants - Arizona Cardinals 14-25
Tennesse Titans - Dallas Cowboys 10-26
Washington Redskins - Jaxonville Jaguars 41-10
San Diego Chargers - Seattle Seahawks 30-21
Tampa Bay Buccaneers - St. Louis Rams 17-19
Denver Broncos - Kansas City Chiefs 24-17
Green Bay Packers - New York Jets 31-24
Oakland Raiders - Houston Texans 14-30
San Francisco 49ers - Chicago Bears 20-28

Videók