Trevor Lawrence-re csaptak le elsőként

Irányítókat választottak az első három helyen az NFL játékosbörzéjén.


A várakozásoknak megfelelően a Jacksonville Jaguars Trevor Lawrence-t, a Clemson Egyetem irányítóját választotta ki első helyen a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) idei amatőr játékosbörzéjén.

A draft csütörtöki nyitónapja, melyen az első körös kiválasztásokat tartották meg, az elemzők jóslatainak megfelelően alakult és a mindenki által első helyre várt Lawrence után másodikként és harmadikként is irányítók keltek el.

A Jaguarst követően a New York Jets Zach Wilsont vitte el a BYU-ról, majd a North Dakota State amerikaifutballistáját, Trey Lance-t választotta a San Francisco 49ers, mely a Miami Dolphinstól szerezte meg a harmadik választás jogát.

Az első olyan csapat, amely nem irányítót szemelt ki, a negyedikként következő Atlanta Falcons volt. A georgiai gárda választása Kyle Pittsre, a Florida Egyetem tight endjére (blokkoló elkapójára) esett.

Az első fordulóban az egyetemi bajnok Alabama játékosai voltak a legnépszerűbbek, a csütörtöki 32 kiválasztott közül hat a Crimson Tide együttesétől érkezik az NFL-be.

A játékosbörzén pénteken a második és harmadik fordulót rendezik meg, szombaton pedig a 3-7. kört.

Borítókép: Chris Graythen/Getty Images

Videók