NFL-Beharangozó: Saints – 49ers és Giants – Packers szuperrangadók!

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 12. játékhetén Eli Manning és Aaron Roodgers összecsap egymással, míg a Saints megmérkőzik a 49ersszel.


A 12. játékhét a mai napon 12 mérkőzéssel folytatódik. A találkozók közül kiemelkedik a New Orleans Saints – San Francisco 49ers és a New York Giants – Green Bay Packers összecsapás. A két csúcsmérkőzés közül először a Saints és a 49ers összecsapásával foglalkozunk. A legfontosabb dolog, hogy a 49ers-nél továbbra is irányítókérdés van. A csapat – elvileg – kezdőirányítója, Alex Smith pályára léphet a ”Szentek” ellen, de Colin Kaepernick a hétfői Chicago Bears elleni mérkőzésen bebizonyította, hogy a 49ers-nek két remek képességű irányítója van. Jim Harbaugh vezetőedző, még nem döntötte el, hogy melyik irányító kezd a New Orleans ellen.

A másik oldalon nincs QB kérdés, hiszen Drew Brees csapata nem túl fényes szezonja ellenére is remekel (3066 passzolt yard, 28 touchdown átadás, 9 interception). A Saints-nél a legnagyobb gondot a védelem szolgáltatja, amely az engedett yardok (4628) tekintetében tökutolsó. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a ”Szentek” védelme átlagban 27.3 pontot kap, ez a hatodik legrosszabb statisztikai mutató! Az a 49ers, amely 32 pontot szerzett a Bears védelme ellen, vajon mire lesz képes a gyengécske Saints defense ellen?New York Giants – Green Bay Packers. Az elmúlt két Super Bowl MVP-je összecsap egymással. Ennél nem is kell több. Természetesen nem csak Eli Manning és Aaron Rodgers lép pályára a mérkőzésen. A statisztikák alapján a két csapat szinte megegyező szezont produkál. A Giants a mérkőzésein átlagban 26.7, míg a Packers 26.3 pontot szerez. A hazaiak védelme 21.6, míg a ”Sajtfejűek” 20.7 pontot engednek átlagban.

A szinte megegyező statisztikai mutatók ellenére a Packers a mérkőzés esélyese, ugyanis a Giants nincs túl jó formában. Manningék előző két mérkőzésüket elveszítették, míg az irányító három találkozó óta nem adott touchdown passzt. A New York mellett szól a hazai pálya és a felkészülésre fordított idő. Amíg a Packers a 11 játékhéten a Detroit Lions otthonában harcolt, addig a Giants-nek nem volt mérkőzése, azaz két hetet készülhetett erre a rangadóra.A Chicago Bears egy csoportrangadóval feledtetheti a San Francisco 49ers elleni kudarcot. Az illinoisi alakulat a Minnesota Vikings csapatát fogadja. Az NFC Északi csoportjában jelenleg a Bears 7-3-as, míg a Vikings 6-4-es mérleggel áll, azaz egy minnesotai győzelemmel hihetetlenül szorossá válna a kvartett. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy egy esetleges Giants sikerrel a Packers is 7-4-es mérleggel állna, azaz ebből a csoportból hárman is bejuthatnak a rájátszásba. Érdekesség, hogy 2001 óta 22-szer találkozott egymással ez a két csapat, ebből 14 mérkőzést a Bears nyert meg.

A 9-1-es mérleggel álló Atlanta Falcons a Tampa Bay Buccaneers otthonába látogat el. Az NFC Déli csoportjának a rangadója minden bizonnyal hihetetlenül szoros lesz. Greg Schiano remek munkát végez a Bucs-nál, ezt bizonyítja, hogy 6-4-es mérleggel még mindig harcban áll a rájátszásért. 2001 óta húszszor játszott egymással ez a két csapat és 10-10-re állnak. Érdekesség, hogy a Tampa Bay előző négy összecsapását megnyerte.

NFL
12. játékhét
Csütörtök:
Detroit Lions – Houston Texans 31-34 – hosszabbításban
Dallas Cowboys – Washington Redskins 31-38
New York Jets – New England Patriots 19-49
Vasárnap:
Chicago Bears – Minnesota Vikings
Cincinnati Bengals – Oakland Raiders
Cleveland Browns – Pittsburgh Steelers
Indianapolis Colts – Buffalo Bills
Jacksonville Jaguars – Tennessee Titans
Kansas City Chiefs – Denver Broncos
Miami Dolphins – Seattle Seahawks
Tampa Bay Buccaneers – Atlanta Falcons
San Diego Chargers – Baltimore Ravens
Arizona Cardinals – St. Louis Cardinals
New Orleans Saints – San Francisco 49ers
New York Giants – Green Bay Packers
Hétfő:
Philadelphia Eagles – Carolina Panthers

Videók