NFL-Beharangozó: élet-halál harcok a rájátszásért

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) utolsó előtti játékhetét rendezik meg, amelyen több fontos dolog is eldőlhet.


Az AFC főcsoportjában a New England Patriots, a Houston Texans és a Denver Broncos már megnyerte a saját divízióját. Az Északi csoportban a Baltimore Ravens egy hatalmas lépést tehet a csoportelsőség felé. Az utolsó előtti fordulóban a Ravens a New York Giants-et látja vendégül. A címvédőre egy kicsivel később visszatérünk, ugyanis a Giants számára is létfontosságú lenne a győzelem. Amennyiben a Ravens megnyeri a találkozót, míg a csoport rangadóján a Pittsburgh Steelers legyőzi hazai pályán a Cincinnati Bengals-t, akkor a Baltimore megnyeri a csoportot. Ellenkező esetben az utolsó játékhéten a Cincinnati – Baltimore mérkőzésen dőlhet el a csoportelsőség.

Az AFC-ben ”lefoglalhatják” az egyik wild card pozíciót. Ehhez az Déli csoportban szereplő, Indianapolis Colts-nak idegenben kell legyőznie a Kansas City Chiefs-t. Andrew Luckék számára nem jelenthet gondot a Chiefs legyőzése, ugyanis Romeo Crennel játékosai a hét hazai mérkőzésükből csak egyet tudtak megnyerni. Érdekesség, hogy a Kansas City is hatalmas harcban van, igaz nem a továbbjutásért, hanem az 1/1-es választási jogért. A Chiefs és a Jacksonville Jaguars is 2-12-es mérleggel áll. Az elmúlt három összecsapását elbukó Jaguars a 16. játékéten a New England Patriotsot látja vendégül.Térjünk vissza a Giants-re, amely élet-halál harcot vív az NFC Keleti csoportjában. A divíziót jelenleg a Washington Redskins vezeti, igaz a Dallas Cowboys-nak és a Giants-nek is 8-6-os a mérlege. A fővárosi alakulat azért áll az első helyen, mert 3-1-es mutatót tudhat magának a divízió riválisokkal szemben. A beharangozó elején már leírtuk, hogy a Giants Baltimoreba látogat el. Nos, a Redskins a Philadelphia Eagles vendége lesz, azaz a Washingtonra egy csoportrangadó vár.

Egyes hírek szerint a Redskins-ben újra Robert Griffin III lesz a kezdő irányító. Mint ismert az újonc játékos az előző fordulót kihagyta térdsérülés miatt. A Cowboys-ra sem vár könnyű feladat, ugyanis az előző mérkőzését 41-0-ra megnyerő New Orleans Saints ellen játszik. A Dallas van kedvezőbb helyzetben, ugyanis a texasi csapat hazai pályán harcolhat a győzelemért. Vajon a játékhét után melyik csapat lesz a Keleti csoport élén?

Az NFC Nyugati divíziójában is hatalmas harc várható a csoportelsőségért. Jelenleg a San Francisco 49ers vezeti a csoportot 10-3-1-es mutatóval. A kaliforniai együttes hétfőn idegenben győzte le a New England Patriotsot, de vasárnap egy fokkal nehezebb dolga lesz, ugyanis a Seattle Seahawks otthonába látogat el. A Seahawks a csoport második helyén található 9-5-ös mérleggel, azaz ez a találkozó döntően befolyásolja a divízió végeredményét.

NFL
16. játékhét
Szombat:
Detroit Lions – Atlanta Falcons
Vasárnap:
Dallas Cowboys – New Orleans Saints
Green Bay Packers – Tennessee Titans
Kansas City Chiefs – Indianapolis Colts
Miami Dolphins – Buffalo Bills
New York Jets – San Diego Chargers
Philadelphia Eagles – Washington Redskins
Pittsburgh Steelers – Cincinnati Bengals
Tampa Bay Buccaneers – St. Louis Rams
Carolina Panthers – Oakland Raiders
Jacksonville Jaguars – New England Patriots
Houston Texans – Minnesota Vikings
Denver Broncos – Cleveland Browns
Arizona Cardinals – Chicago Bears
Baltimore Ravens – New York Giants
Seattle Seahawks – San Francisco 49ers

Videók