NFL-Beharangozó: Bears – Texans, a brutális védelmek csatája

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 10. játékhetének slágermérkőzésén összecsap egymással a Chicago Bears és a Houston Texans.


Az NFL 10. játékhetén több érdekes mérkőzést rendeznek meg, de mindegyik közül kiemelkedik a Chicago Bears – Houston Texans találkozó. Mindkét együttes 7-1-es mérleggel áll a saját főcsoportjában, ennél sokkal érdekesebb információ, hogy a Bears (4-0) hazai pályán, míg a Texans (3-0) idegenben vallhatja veretlennek magát. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy két brutálisan erős védelem találkozik majd egymással. A hazai alakulat 15.0 pontot engedett eddig az ellenfeleknek, míg a Texans 17.1 pontot kapott eddig. Az engedett yardok tekintetében a Houston a harmadik (2285), míg a Chicago az ötödik (2551) legkevesebbet számlálja.

A támadóegységeknek sem kell szégyenkezniük, ugyanis a Bears 29.5, míg a Texans 29.6 pontot szerez átlagban! Érdekesség, hogy a két QB-t nem sorolják az elitirányítók közé, ennek ellenére Jay Cutler és Matt Schaub a két legjobb formában lévő játékos jelenleg a ligában. Az előző szezon hetedik játékhetétől számítva mindketten 11 mérkőzést nyertek meg és csak egyet veszítettek el. Minden bizonnyal az év egyik legjobb találkozója lesz a Bears és a Texans vasárnapi ütközete.A 2012-es szezon egyetlen veretlen csapata, az Atlanta Falcons (8-0) a New Orleans Saints vendége lesz vasárnap. Az NFC Déli csoportjának a rangadóján végérvényesen eldőlhet a ”Szentek” sorsa, hiszen egy esetleges vereséggel már 3-6-os mérleggel állna a kvartettben, ami azt jelentené, hogy a hátralévő hét mérkőzéséből egyet sem veszíthetne el és, még akkor sem biztos, hogy bejut a rájátszásba. A veretlenségre, pedig halovány az esély, ugyanis Drew Breesék még fogadják a San Francisco 49ers-t, nem mellesleg ellátogatnak majd Atlantába és New Yorkba is, ahol a Giants vendége lesz. A Falcons pedig egy győzelemmel szinte biztos, hogy bejut a playoff-ba.

Az NFC Északi csoportjában a Minnesota Vikings a Detroit Lions-t látja vendégül. A kvartettben a Vikings 5-4-es, míg a Lions 4-4-es mérleggel áll, azaz a michigani együttes egy győzelemmel még szorosabbá tehetné a csoportot. Érdekesség, hogy a Chicago Bears 7-1-gyel, míg a szabadnapos Green Bay Packers 6-4-es mérleggel áll. A Minnesota és a Detroit 2001 óta 23-szor találkozott egymással. A Vikings ebből 18 összecsapást nyert meg. Érdekesség, hogy az előző öt találkozóból három Lions sikerrel ért véget.A New England Patriots egy hét pihenő után a Buffalo Bills ellen tér vissza. Az AFC Keleti csoportjában a Pats 5-3-as, míg a Bills 3-5-ös mérleggel áll. Érdekesség, hogy a kvartett utolsó helyén található a Bills. A két együttes 2001 óta 23-szor mérkőzött meg egymással, ebből 21 összecsapást nyert meg a Patriots, igaz az elmúlt évtized egyik legnagyobb verését pont a Bills ellen szenvedte el. A 2003. szeptember 7-i találkozón a Buffalo 31-0-ra ütötte ki a New Englandet, igaz három hónappal később a Pats ugyanennyivel nyert.

A 10. játékhét hétfő esti rangadóján a Pittsburgh Steelers a nem éppen ”versenyképes” Kansas City Chiefset látja vendégül. Az összecsapás esélyese természetesen a pennsylvaniai alakulat, amely hazai pályán még veretlen és minden bizonnyal az is marad, ugyanis a két csapat között hatalmas a különbség. A Steelers védelme 20.5, míg a Chiefsé 30.0 pontot kap átlagban! A hétfő esti rangadókon láthattunk már komoly fordításokat, de minden bizonnyal a szezon legnagyobb meglepetése lenne az, ha a Chiefs legyőzni a Steelers-t.

NFL
10. játékhét
Csütörtök:
Jacksonville Jaguars – Indianapolis Colts 10-27
Vasárnap:
Baltimore Ravens – Oakland Raiders
Carolina Panthers – Denver Broncos
Cincinnati Bengals – New York Giants
Miami Dolphins – Tennessee Titans
Minnesota Vikings – Detroit Lions
New England Patriots – Buffalo Bills
New Orleans Saints – Atlanta Falcons
Tampa Bay Buccaneers – San Diego Chargers
Seattle Seahawks – New York Jets
Philadelphia Eagles – Dallas Cowboys
San Francisco 49ers – St. Louis Rams
Chicago Bears – Houston Texans
Hétfő:
Pittsburgh Steelers – Kansas City Chiefs
Szabadnapos: Cleveland Browns, Green Bay Packers, Arizona Cardinals, Washington Redskins

Videók