NFL-Beharangozó: az "irányítógyilkos” játékhét következményei

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 11. játékhetén négy csapat is csereirányítóval áll majd ki, Andrew Luck pedig szembenéz Tom Brady-vel.


Az NFL tizedik játékhetén négy csapat is elveszítette kezdő irányítóját. A négy együttes közül a San Francisco 49ers, a Pittsburgh Steelers és a Chicago Bears is harcban van a rájátszásért. A vasárnapi játéknapon a Steelers csoportriválisát a Baltimore Ravenst látja vendégül. A pittsburghi csapat irányítója, Ben Roethlisberger a Kansas City Chiefs ellen szenvedett vállsérülést, emiatt nem állhat csapata rendelkezésére. ”Big Ben” helyét Byron Leftwich veszi át. A Chiefs elleni mérkőzésen bebizonyosodott, hogy a Steelers támadósora Roethlisberger nélkül szinte semmire sem megy. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Pittsburgh a kezdő irányítója nélkül eddig négy mérkőzést játszott a Ravens ellen és mindegyiket elveszítette! A 2001-es idény óta 25-ször találkozott egymással ez a két csapat, ebből 14-szer a Steelers került ki győztesen. Vajon az elmúlt játékhéten 55 pontot szerző Ravens legyőzi a ”Big Ben” nélkül felálló Steelers-t?

A San Francisco 49ers és a Chicago Bears pont egymással játszik majd. A két gigász a hétfő esti rangadón méri össze az erejét. A 49ers QB-je, Alex Smith a St. Louis Rams, míg Jay Cutler a Houston Texans ellen szenvedett agyrázkódást. A Bearsnél az egykori Washington Redskins és Oakland Raiders irányító, Jason Campbell lesz majd a kezdő QB. A 49ers-nél hivatalosan még nem jelentették be azt, hogy ki lesz a Frisco irányítója, de minden bizonnyal Colin Kaepernick kezd majd az összecsapáson. Érdekesség, hogy Smith részt vett a szombati edzésen, de a játékára így is kevés az esély. A 49ersszel kapcsolatos hír, hogy Jim Harbaugh-t pár nappal ezelőtt kórházba szállították a szíve miatt, de szerencsére más sokkal jobban érzi magát a sztáredző, így ott lesz a hétfő esti rangadón.

A Philadelphia Eagles kezdőirányítója, Michael Vick a Dallas Cowboys elleni találkozón szenvedett szemsérülést és agyrázkódást. Vick helyén az újonc Nick Foles kezd majd. Érdekesség, hogy a szurkolók félig-meddig örülnek a váltásnak, ugyanis Vick egy remek képességű irányító, de a 2012-es szezonban hibát-hibára halmozott. Nos, Foles egy csoportrangadón lesz először kezdő, ugyanis az Eagles a Washington Redskinshez látogat. Érdekesség, hogy a két együttes 1934 óta ”gyűri” egymást. Az örökmérleg a Redskins javára húz, ugyanis 79 mérkőzést nyert meg a fővárosi alakulat. Az Eagles ”csak” 70-szert nyert a Washington ellen, nem mellesleg ötször döntetlent játszott a két csapat.

A New England Patriotsra nagyon nehéz mérkőzés vár, ugyanis a ”Hazafiak” az Indianapolis Colts együttesét látják vendégül. A mérkőzés legnagyobb párharca Tom Brady és Andrew Luck között lehet. Mindkét irányító remek formában várja az összecsapást. Érdekesség, hogy a Patriots az előző három idény második felét figyelembe véve tizenhét mérkőzésből tizenhetet megnyert! A szezon második felében utoljára a 2009-es idényben szenvedett vereséget. Akkor a 17. játékhéten a Houston Texanstól kaptak ki Tom Brady-ék.

NFL
10. játékhét
Csütörtök:
Buffalo Bills – Miami Dolphins 19-14
Vasárnap:
Atlanta Falcons – Arizona Cardinals
Carolina Panthers – Tampa Bay Buccaneers
Dallas Cowboys – Cleveland Browns
Detroit Lions – Green Bay Packers
Houston Texans – Jacksonville Jaguars
Kansas City Chiefs – Cincinnati Bengals
St. Louis Rams – New York Jets
Washington Redskins – Philadelphia Eagles
Oakland Raiders – New Orleans Saints
Denver Broncos – San Diego Chargers
New England Patriots – Indianapolis Colts
Pittsburgh Steelers – Baltimore Ravens
Hétfő:
San Francisco 49ers – Chicago Bears
Szabadnapos: Tennessee Titans, Minnesota Vikings, New York Giants, Seattle Seahawks

Videók