NFL: a történelmi baki nem befolyásolja New Orleans jövőjét!

Múlt héten rendezték meg a 47. Super Bowlt, amelyen volt egy 34 perces áramszünet. Roger Goodell szerint ez az ”apró” hiba nem taszítja feledésbe New Orleanst.


A Baltimore Ravens a 47. Super Bowl első félidejében lejátszotta a pályáról a San Francisco 49erst. Mint ismert a harmadik negyedet is parádésan kezdte a marylandi alakulat, ugyanis Jacoby Jones egy 108 yardos kickoff visszahordás után ünnepelhetett touchdownt. Pár pillanattal később olyan dolog szakította félbe a mérkőzést, amelyre még nem volt példa a nagydöntők történelmében. Elment az áram! A mérkőzés a 36 perces kényszerszünet után folytatódott és a 49ers majdnem megcsinálta a lehetetlent.

Nos, a hatalmas bakit több mint 100 millió ember látta a televíziók képernyői előtt, így értelemszerűen megkérdőjeleződött New Orleans jövője. A louisianai városban hatalmas közutálatnak örvendő, Roger Goodell megnyugtatta az embereket. Az NFL biztosa kijelentette, hogy visszaszeretnének térni New Orleansba, azaz a jövőben a város 11. alkalommal is otthon adhat majd a világ legnézettebb döntőjének. Érdekesség, hogy New Orleans már pályázott az 50. Super Bowl megrendezésére.

Visszatérve az áramszünetre. Doug Thornton a Superdome-ot működtető cég egyik vezetője elmondta, hogy a New Orleans Saints mérkőzésein nem szoktak ennyi áramat használni és a műszerek már korábban jelezték, hogy nem lesz elég az áram. Egyes hírek szerint Beyoncé hatalmas show-ja miatt csúszott be ez a baki, igaz ezt az információt nem erősítették meg.

Videók