NFL: a Bucs megsemmisítette a ”Vikingeket”

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nyolcadik játékhetének nyitó mérkőzésén a Tampa Bay Buccaneers földbe döngölte a Minnesota Vikingsot.


A Minnesota Vikings kezdte a Tampa Bay Buccaneers elleni összecsapást. Michael Koenen remek kezdőrúgása miatt a Vikings a saját 20 yardos vonaláról kezdhette meg a drive-ját, amely rövid életűre sikeredett. A Christian Ponder vezette offensive sor 49 másodperc után átadta a támadás jogát a vendég alakulatnak. A Bucs első támadása, még a hazai csapaténál is rosszabbra sikeredett. Josh Freemanék csak 4 yardot haladtak előre. A Vikings képtelen volt egy percnél tovább magánál tartani a labdát. A Minnesota második támadása 44 másodpercig tartott, majd következett Chris Kluwe puntja. A Tampa Bay pontokkal fejezte be a drive-ját, igaz ehhez kellett az újonc Doug Martin remek játéka. A futó a támadássorozatban bemutatott egy 24 yardos play-t. A Bucs eljutott ugyan a Vikings 10 yardos vonaláig, de a touchdown elmaradt, Connor Barth 28 yardról azonban nem hibázta el a mezőnygól kísérletét, így a Vikings hátrányba került. A hazai alakulat a következő drive-jában összeszedett két sárga zászlót, amely megpecsételte a Minnesota támadását. Ponderék végül mínusz 7 yarddal zárták ezt a drive-ot. A Bucs tovább növelte az előnyét, ugyanis a következő támadásában touchdown-t szerzett. Josh Freeman 1 yardos passzát Erik Lorig váltotta hatpontosra. Az extra pont után a vendég együttes már 10-0-ra vezetett. Rémálomszerűre sikeredett a Vikings negyedbeli utolsó támadása, ugyanis Jerome Simpson kezéből kiütötte a labdát Michael Bennett. A szabad játékszert Mason Foster szerezte meg, így a Tampa Bay zárhatta az első játékrészt.

A Bucs a második negyedben folytathatta a támadását, amelynek végén ismét pontokat ért el. Connor Barth ezúttal 40 yardról rúgta be a field goal kísérletét. A vendégcsapat 13 pontos előnnyel folytatta a mérkőzést. A Minnesota egy 80 yardos drive-ot vezetett, ezzel megtörte a gyenge drive-ok sorát. A Vikings irányítója, Christian Ponder egy 18 yardos touchdown passzt adott a csapat legjobb elkapójának, Percy Harvinnak. A hazai együttes hátránya az extra pont után hat egységre csökkent. A Bucs 49 másodperc után puntra kényszerült, de a hazai szurkolók nem hihették el azt, hogy talpra állt a csapatuk, ugyanis Adrian Peterson kezéből kiütötték a védők a labdát. Ronde Barber parádés védekezése után Quincy Black kaparintotta meg a játékszert, azaz a Tampa Bay visszaszerezte a játékszert. A vendégek egy döcögős, de sikeres drive-ot vezettek, amelynek végén Josh Freeman egy 3 yardos TD passzt adott Mike Williamsnek. A Minnesota következő támadásában ”megszületett” a mérkőzés első sack-je, amelyet Daniel Te'o-Nesheim jegyzett. A QB földre vitele ellenére a Vikings Blair Walsh 51 yardos mezőnygóljával ismét megkezdte a felzárkózást. Az első két negyed után a Tampa Bay 20-10-re vezetett a Vikings otthonában.A harmadik negyedet parádésan kezdte a Buccaneers, ugyanis rögtön az első támadásából touchdown-t ért el. Doug Martin egy 64 yardos elkapás után ünnepelhetett hatpontost. Érdekesség, hogy a Bucs 1:21 perc alatt tett meg 80 yardot. A vendégcsapat védelme is fantasztikusan kezdte az utolsó előtti játékrészt, ugyanis a Vikings mínusz 2 yarddal fejezte be az első drive-ját. A Tampa Bay egy remek támadássorozatot vezetett. Freemanék eljutottak a Minnesota 20 yardos vonaláig, de a rossz játékhívások miatt a TD helyett ”csak” egy mezőnygóllal tudta tovább növelni az előnyét. Connor Barth 38 yardról rúgta be a field goal kísérletét. A Minnesota következő támadássorozata 22 másodpercig tartott, igaz ez idő alatt egy hatalmas touchdown-t ért el. Adrian Peterson egy 64 yardos futás után ünnepelhetett TD-ét. Az extra pont után a Vikings hátránya tizenhárom egység volt. A negyed végéig egyik alakulat sem szerzett több pontot, igaz a hazai együttes majdnem elveszítette a játékszert. Egy fumble után a szabad labdát Ponder szerezte meg, ezzel életben tartotta a Vikings támadását.

A Tampa Bay az előző három negyedhez hasonlóan a negyedik felvonásban is pontokat szerzett az első támadásából. Doug Martin egy 1 yardos futás után ért el touchdown-t. Greg Schiano vezetőedző döntése értelmében a Bucs egy kétpontosra ment, de Freemanék nem tudták megvalósítani a tréner elképzeléseit, ennek ellenére a vendék alakulat már 36-17-re vezetett. A Vikings az első támadásakor mindent megtett azért, hogy touchdown-t szerezzen, de a drive utolsó playét (negyedik és hétnél) elrontotta a hazai csapat, így ismét a Bucs következhetett. A Minnesota védelme, ugyan megállította Freemanéket, de a komoly hátrány miatt már semmi esélye sem volt arra, hogy megfordítsa az eredményt. A Tampa Bay Buccaneers (3-4) megérdemelten nyerte meg a mérkőzést 36-17-re a Minnesota Vikings (5-3) otthonában. A hazai együttes a 2012-es szezonban először szenvedett vereséget a Mall of America Fielden.

NFL
8. játékhét

 Minnesota Vikings – Tampa Bay Buccaneers

17-36 (0-10, 10-10, 7-10, 0-6)
Christian Ponder 35/19, 251 passzolt yard, 1 Touchdown átadás, 1 Interception Josh Freeman 36/19, 262 passzolt yard, 3 Touchdown átadás
Adrian Peterson 123 futott yard, 1 Touchdown Doug Martin 135 futott yard, 1 Touchdown
Percy Harvin 90 elkapott yard, 1 Touchdown Doug Martin 79 elkapott yard, 1 Touchdown
Harrison Smith és Chad Greenway 13-13 szerelés Michael Bennett 5 szerelés, 1 sack, 1 forced fumble

Videók