Győzelemmel indította a rájátszást a Tampa Bay Buccaneers

Tizenhat ponttal győzték le a Philadelphia csapatát.


A címvédő Tampa Bay Buccanneers és a tavalyi Super Bowlon vesztes Kansas City Chiefs is fölényes győzelmet aratott vasárnap a profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának nyitókörében.

Az úgynevezett wild card-fordulóban a Nemzeti főcsoport (NFC) második kiemeltje, a Buccanneers a hétszeres bajnok veterán irányítójának, Tom Bradynek a vezérletével már az első negyedben meglépett a vendég Philadelphia Eaglestől, mely egészen a negyedik periódusig képtelen volt pontot szerezni. A Tampának nem csupán a támadósora, hanem a védelme is remekelt, így három szakasz után 31-0-ra vezetett a csapat és eldöntötte a továbbjutás kérdést.

A 44 éves sztárirányító 271 passzolt yarddal és két touchdown-átadással zárt.

Az Amerikai főcsoportban (AFC) második kiemelt, két éve Super Bowl-győztes Chiefs hasonlóan sima meccsen verte a Pittsburgh Steelerst, melynek kétszeres bajnok veterán irányítója, Ben Roethlisberger így most játszotta utolsó meccsét a ligában. A 39 éves játékos 219 passzolt yardot és 2 td-átadást produkált, de ez nem volt elég, hogy ellensúlyozza a Patrick Mahomes vezette kansasi támadósor parádés játékát. Mahomes 404 yardot és 5 td-t passzolt a 42-21-re megnyert meccsen.

A nap harmadik találkozóján született meg a mostani playoff első idegenbeli sikere, miután a San Francisco 49ers szinte végig jobban játszva 23-17-re nyert a Dallas Cowboys vendégeként. A texasiak csak a negyedik negyedben teljesítettek jól és 23-7-ről felzárkóztak, az utolsó másodpercekben pedig a fordításért támadtak, de kifutottak az időből.

Eredmények, rájátszás, 1. forduló:

NFC:

Tampa Bay Buccaneers-Philadelphia Eagles 31-15
Dallas Cowboys-San Francisco 49ers 17-23

AFC:

Kansas City Chiefs-Pittsburgh Steelers (AFC) 42-21

szombaton játszották:

AFC:

Cincinnati Bengals-Las Vegas Raiders 26-19
Buffalo Bills-New England Patriots 47-17
kedden játszák:

NFC:

Los Angeles Rams-Arizona Cardinals (NFC) 2.15

További program:

Főcsoport-elődöntők:

szombat:

Tennessee Titans-Cicinnati Bengals 22.30

vasárnap:

Green Bay Packers-San Francisco 49ers 2.15
Tampa Bay Buccanneers-Los Angeles Rams/Arizona Cardinals 21.00

hétfő:

Kansas City Chiefs-Buffalo Bills 0.30

Borítókép: Facebook.com/ Tampa Bay Bucaneers 

Videók