Elcseréli irányítóját a Philadelphia Eagles

Egybehangzó sajtóhírek szerint Carson Wentz az Indianapolis Colts csapatában folytatja.


Egybehangzó tengerentúli sajtóhírek szerint a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Philadelphia Eagles elcserélte irányítóját, Carson Wentzet az Indianapolis Coltshoz.

Az ESPN úgy tudja, hogy a megállapodás szerint a Colts az idei amatőr játékosbörzére szóló harmadik körös, illetve a 2022-es draftra érvényes második körös választási jogot ad a 28 éves játékosért. Az üzlet legkorábban csak az új ligaév első napján, március 17-én lesz hivatalos.

Az irányító a cserével viszi magával a Phialdelphiával tavaly kötött szerződését, mely alapján négy év alatt 128 millió dollárt keres majd, ebből csaknem 70 millió dollár garantált.

Carson Wentzet a 2016-os drafton a második helyen választotta ki az Eagles, s azóta a csapat kezdőirányítója volt, egészen decemberig, amikor lecserélték Jalen Hurtsre.

A Philadelphia sokáig remekül menetelt Wentzcel, akinek eddigi legjobb szezonja a 2017-es volt, amikor az első 13 meccsen 2 vereség mellett 11 győzelemre vezette a csapatot. Ám akkor súlyos sérülést szenvedett, így nem segíthetett az együttesnek a rájátszásban, a gárda viszont a csereirányítóval, Nick Folesszal is szárnyalt és végül megnyerte a bajnokságot.

Az Indianapolisnál Philip Rivers volt a kezdőirányító a 2020-as szezonban, ám ő a rájátszás első fordulójában elszenvedett vereség után bejelentette visszavonulását. 

Borítókép: Mitchell Leff/Getty Images

Videók