Egy 137 kilós center lehet a Dallas első választottja

Privát edzésre hívta Mike Pounceyt a Dallas Cowboys. A texasi alakulat vezetőedzője, Jason Garrett mindenképpen szeretne egy centert és lehetőleg olyat, akiért nem kell fizetni, így került képbe a draft.


21 nappal az NFL 2011-es szezonjának játékosbörzéje előtt minden csapat kihasználja a lehetőség és több jelöltet is meghívnak egy privát edzésre. A Dallas Cowboys is beállt ebbe a sorba, ugyanis meghívták Mike Pounceyt. A huszonegy esztendős, 1 méter 96 centis, 137 kilós center lehet a texasi alakulat első választottja, amennyiben nem választják ki őt előbb, ugyanis a Cowboys kilencedikként választhat.

A fiatal játékos a Floridai Egyetem csapatában a Gators-ben játszott, eddig. A floridai alkulattal 2008-ban megnyerte a Délkeleti Konferencia bajnoki címét, a Nemzeti döntőben, pedig a Gators 24-14-re legyőzte az Oklahoma Soonerst. Érdekesség Pouncey-val kapcsolatban, hogy ikertestvére Maurkice, már profi játékos, nem mellesleg újonc évében a Pittsburgh Steelers alapembere lett, lehet, hogy a Dallas Cowboys ebből indult ki.

Mindenesetre a 2011-es draftot április 28-30-án rendezik meg New Yorkban és minden bizonnyal az idén is egy irányító lesz az 1/1-es (Cam Newton, Blaine Gabbert).
 

Videók