Dak Prescott lehet a liga legjobban fizetett irányítója?

A jelenlegi csúcsot Joe Burrow tartja, akinek az átlagos éves fizetése 55 millió dollárt tesz ki, ám könnyen lehet, hogy a Dallas Cowboys QB-je 5 millióval túlszárnyalja majd őt.


Dak Prescott lehet az egyik nagy nyertese annak, ha az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában valóban megemelik az eddigi 224,8 millió dolláros fizetési sapkát 250 millióra, ugyanis a Dallas Cowboys irányítója Jordan Schultz információi szerint akár évi 60 millió dolláros szerződést kaphat. A 2016-os drafton elkelt irányító évről évre remek szezonokat produkál csapatával az alapszakaszban, ám a rájátszásban - ami az érdemi része az idénynek - rendre kipukkad a gárda, idén a Green Bay Packers parancsolt nekik megálljt.

Könnyen lehet, hogy a Dallas első embere, Jerry Jones ösztönözni is szeretné Prescottot a hőn áhított Super Bowl-győzelem elérésére, ráadásul az alkupozíciók a QB-nek kedveznek, hiszen a 2024-es sapka száma 59,45 millió dollár a Cowboysnál, amit szeretnének csökkenteni, de sztárjátékosuk szerződése jövőre lejár, franchise taget pedig nem tehetnek rá, valamint a kontraktusa záradékában no-trade is szerepel, így elcserélni sem lehet, ha ő maga nem egyezik bele.

Ha pedig szabadügynökként távozna, azzal közel 40 millió dollár halott pénzt nyelne be a 'Boys, amit nem szívesen tennének meg, így lehet kénytelenek lesznek csillagászati számokat felajánlani Prescottnak.

(Borítókép: Perry Knotts / Getty Images)

 

Videók