Az Alabama Crimson Tide nyerte az egyetemi bajnokságot

Az együttes irányítója, Mac Jones 464 yarddal és 5 touchdown-passzal zárt.


Az Alabama Crimson Tide nyerte meg a tengerentúli egyetemi amerikaifutball-bajnokságot, miután a fináléban simán legyőzte az Ohio State Buckeyest.

A Miamiban, 15 ezer néző előtt rendezett döntő favoritja az Alabama volt és Nick Saban együttese bizonyította klasszisát.

A Crimson Tide már a második negyedben eldöntötte a mérkőzést, 28 pontot szerzett ekkor és 35-17-es előnnyel mehetett a nagyszünetre. Az Ohio State-nek innentől nem volt esélye a fordításra, az Alabama védelme a második félidőben nagyszerűen játszott, a gárda pedig végül 52-24-re győzött.

Az együttes irányítója, Mac Jones 464 yarddal és 5 touchdown-passzal zárt, a meccs sztárja azonban nem ő, hanem az idény legértékesebb futballistájának választott elkapó, DeVonta Smith volt, aki sérülés miatt a második félidőben egyetlen percet sem játszott, ennek ellenére 215 elkapott yardot és 3 touchdown-elkapást produkált.

Az Alabama Saban irányításával az elmúlt 12 évben a hatodik bajnoki címét gyűjtötte be, a 69 éves szakember pedig karrierje hetedik diadalát aratta, amivel a bajnokság történetének legsikeresebb edzőjévé vált. 

Borítókép: Alabama Football/facebook

Videók