A New England megtalálta Tom Brady utódját

Az NFL-ben szereplő New England Patriots megtalálta Tom Brady utódját. Ryan Mallett ugyanarra az egyetemre és ugyanaz az edző készítette fel mint a sztárirányítót. Kérdés, hogy ő is ilyen sikeres lesz-e?


A New England Patriots vezetősége úgy tűnik megtalálta Tom Brady utódját. Igaz, még korai utódról beszélni, hiszen a harminchárom esztendős sztárirányító tavaly kötött egy négy éves 72 millió dolláros szerződést a Massachusetts-i alakulattal, amivel nem mellesleg a liga legjobban fizetett játékosa lett. Brady többször is kijelentette már, hogy kitölti szerződését és csak azután vonul vissza.

Visszatérve az NFL 2011-es szezon játékosbörzéjére. A pénteki napon tartották meg a harmadik körös választásokat, ahol a New England Patriots két draft-joggal rendelkezett. A Pats a 73. helyen választotta ki Stevan Ridleyt, az LSU futóját, majd rögtön utána következett az „új Brady”, Ryan Mallett (Arkansas). A mindössze huszonegy esztendős irányító és Brady között több hasonlóság van, ugyanis mindketten tanultak a Michigan Egyetemen, ezen felül Mallett vezetőedzője az a Lloyd Carr volt, aki a 3-szoros Super Bowl győztest játékost is edzette.

Érdekesség, hogy Mallett csak egy évet játszott a Michigan Wolverines-ban, ugyanis 2007-ben Carr visszavonult, míg a helyére kinevezett Rich Rodriguez (2010-ben elbocsátották) nem számított rá, ekkor átment az Arkansas-i Egyetemre.

További érdekességek: Mallett 8 centiméterrel magasabb és 13 kilóval nehezebb mint Brady (2.01m – 1.93 m; 115 kg – 102 kg), Bradyt a 6, köt 199., míg Mallettet a 3. kör 74. helyén választotta ki a Patriots. A 2010-es Heisman Trophy szavazáson a hetedik helyén végzett Mallett, akit egyelőre nem szerződtetett a Patriots, előbb bizonyítania kell.

Videók