Justin Fields-t elcserélte Pittsburghbe a Chicago!

Az NFL-ben szereplő Chicago Bears elcserélte eddigi kezdőirányítóját, Justin Fields-t a Pittsburgh Steelers csapatához, méghozzá egy kondicionális 6. körös, 2025-ben érvényes draftválasztási lehetőségért, amely Fields játékidejétől függően 4. körös választássá változhat.


A Steelers aktív irányítóposzton ebben a holtszezonban: előbb megszerezték a korábbi Super Bowl-győztes Russell Wilson játékjogát, majd elcserélték Kenny Pickettet Philadelphiába, mintegy jelezvén, hogy elégedetlenek a poszton meglévő mélységükkel.

 

Fields, akit a 2021-es NFL Drafton a 11. helyen választott ki a Chicago 10-28-as győzelem-vereség mutatót jegyzett a Bears kezdőirányítójaként letudott 3 szezon során, 6 674 passzolt yard,40 passzolt touchdown és 30 interception mellett, miközben nem volt rest 2 220 yardot és 14 touchdownt futni sem. A Chicago döntése, miszerint megválnak – tulajdonképpen bagóért – Fieldstől abból  fakad, hogy az április végén esedékes idei drafton övék az első választás jóga, és most már tényleg minden jel arra utal, hogy az egyetemi mezőnyben parádézó USC quarterbackjét, Caleb Williamset választják majd.

A Bears mindkét fél számára előnyösnek gondolja a cserét, nem megfeledkezve megköszönni Fieldsnek a 3 szezonon át tartó szolgálatait. A Steelers pedig úgy vélekedik, hogy Wilson mellett/mögött Fields rengeteget fejlődhet, nem mellesleg sokkal rugalmasabbá és sokszínűbbé tették az irányítóposztos lehetőségeiket, miközben nem csupán rövid, hanem hosszútávon is nagyot húztak az elmúlt hetekben. Arról nem beszélve, hogy Fields karrierjének egyetlen pittsburghi fellépésén embertelenül nagyot játszott, amit sok Steelers-rajongó emleget a csere kihirdetése óta:

 

(Fotó: Fcebook/Chicago Bears)
 

Videók