15 évet kapott a Super Bowl-győztes játékos, amiért megerőszakolt egy bébiszittert

Az ügyész szerint az egykori amerikaifutball-játékos nem ismeri a "nem" szót.


Tizenöt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a San Francisco 49ers egykori játékosát, Dana Stubblefieldet, mert 2015-ben megerőszakolt egy nőt.

A 49 éves egykori amerikai focistát kilenc hónapnyi tárgyalás után július 27-én szexuális erőszak vádjában bűnösnek találta a bíróság.

Stubblefield egy gyerekfelügyeleti hirdetésen talált rá az akkor mindössze 31 éves nőre, aki bébiszitterként keresett munkát az oldalon. A sztár 2015. április 9-én találkozott először személyesen a nővel munkamegbeszélés céljából a kaliforniai Morgan Hill-i otthonában. Majd Stubblefield később sms-ben kérte a nőt, hogy menjen vissza a házba, hogy kifizethesse neki az idejét.


(Kép: Tom Pennington/Getty Images)

Az ügyészek elmondták, hogy miután a nő visszament, a korábbi amerikaifutball-játékos 80 dollárt adott neki, majd bezárta az ajtót és a hálószobába vitte, ahol megerőszakolta áldozatát. A nő állítólag többször is kijelentette, hogy nem akar lefeküdni a férfival.

"A vádlott számára a „nem” szó nem jelent semmit. Úgy gondolom, a pozíciója miatt korábban soha nem volt felelősségre vonva a tetteiért, de ma elszámoltatták. Igazságot szolgáltatott a bíróság." – nyilatkozta Tim McInerny kerületi ügyészhelyettes.


(Kép: Jed Jacobsohn/Getty Images)

Dana Stubblefield egyébként 2003-ban az Oakland Raiders játékosaként tetrahidrogesztrinon (THG) nevű doppingszerrel bukott meg egy vizsgálaton. A profi amerikaifutball-liga (NFL) azonban nem tiltotta el.

Stubblefield pályafutása során a San Francisco 49ers, a Washington Football Team és az Oakland Raiders csapatában játszott. A San Francisco együttesével 1994-ben megnyerte a Super Bowlt.

Forrás: rt.com

Kép: Jed Jacobsohn/Getty Images

Videók