Továbbra is Nikola Jokics az MVP-cím fő várományosa

A Denver Nuggets centere vezeti az NBA ranglistáját, Shai Gilgeous-Alexander és Giannis Antetokounmpo követi.


Az nba.com folyamatosan vezeti az alapszakasz legértékesebb játékosa (MVP) címért folyó vetélkedés ranglistáját, amelynek az élén nincsen változás az előző héthez képest.

Az első helyen Nikola Jokics áll. A Denver Nuggets centere 2021-ben és 2022-ben már elnyerte a címet. A szezon során 26.1 pontot, 12 lepattanót és 8.9 asszisztot átlagol, a Denver ennek ellenére nincs jó passzban, legutóbbi három meccsét elbukta, és ez a rossz sorozat másodszor fordul elő a szezonban. A Sacramento King ellen Jokicsnak sem ment, 15 mérkőzés után először zárt 20 pont alatt, kilencedik alkalommal nem ért el leagláb dupla duplát a szezonban, a 6 hárompontosa közül pedig egy sem talált be. Jól jött neki az All Star-gála miatti szünet.

Az MVP-rangsor második helyén Shai Gilgeous-Alexander áll. Az Oklahoma City Center klasszisa 31.1 pontot, 5.5 lepattanót és 6.5 asszisztot átlagol a szezonban, legutóbb Orlandóban rontotta el a Shaquille O'Neil mezvisszavonultatása miatti ünnepet azzal, hogy csapatával 127–113-as verést mért a Magicre – a meccsen 32 ponttal zárt. A ligát vezeti labdalopásokban (115), és pontokban is csak Giannis Antetokounmpo dobott nála többet a szezonba.

A lista harmadik pozícióját éppen az említett Giannis Antetokounmpo foglalja el. A Milwaukee Bucks szupersztárja 31.1 pontot, 11.2 lepattanót és 6.4 asszisztot átlagol a szezonban, és az első játékos az NBA történetében, aki az All Star gáláig 30 pontos átlag felett zárta a szezont, miközben mezőnyből több mint 60%-os pontossággal dobott. A Bucks ugyanakkor nincs kiemelkedő formában, legutóbbi öt mérkőzéséből hármat elveszített – egyelőre Doc Rivers vezetőedzővel sem hengerel a csapat.

Fotó: Getty Images / Matthew Stockman

Videók