Steve Nash lett a Brooklyn Nets vezetőedzője

Nash a klub történetének 23. edzője.


A sportági Hírességek Csarnokának tagját, a kétszer is a liga legjobbjának (MVP) választott Steve Nasht nevezték ki az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Brooklyn Nets vezetőedzőjévé.

A 46 éves kanadai szakember az elmúlt öt esztendőben a Golden State Warriors tanácsadója volt - a csapat ezen időszak alatt négyszer szerepelt a nagydöntőben és kétszer megnyerte a bajnokságot.
Nash először lesz vezetőedző, sajtóinformációk szerint négy évre írt alá.

null

OFFICIAL: The Brooklyn Nets have named Steve Nash as the 23rd head coach in the franchise's NBA history. pic.twitter.com/SG8OoN3a8g


Játékosként 1996 és 2014 között 18 szezont húzott le az NBA-ben, 2005-ben és 2006-ban kapta meg az MVP-címet a Phoenix Suns színeiben. Az All Star-csapatba nyolcszor választották be, a Hírességek Csarnokába 2018-ban került be.

Pályafutása során a Suns mellett a Dallas Mavericksben és a Los Angeles Lakersben szerepelt, 1217 meccsén összesen 17 387 ponttal, valamint 3642 lepattanóval zárt.

A Brooklyn Nets a mostani szezonban a rájátszás első körében búcsúzott, sztárjai közül Kevin Durant az egész idényt kihagyta sérülés miatt, míg Kyrie Irving hasonló okokból mindössze húsz mérkőzésen tudott pályára lépni.

Kép: Andrew D. Bernstein/NBAE via Getty Images

Videók