Sohasem volt ilyen gyenge a Lakers, kikapott a Rockets

A Los Angeles Lakersben az idény végén visszavonuló Kobe Bryant tizenhét pontot dobott utolsó városi rangadóján a Clippersnek az NBA szerdai játéknapján, csapata mégis kikapott - a szezonban már hatvankettedszer.


Bryant utolsó derbije előtt nem hiába nyilatkozta azt Doc Rivers, a Clippers vezetőedzője, hogy örül a klasszis visszavonulásának. "Végre visszavonul - nevetett Rivers. - Hihetetlenül jó játékos, túl jó. Szerettem volna vele dolgozni, ez nem jött össze, de örülök, hogy most már nem lesz vele több gondunk."

A harminchét éves Bryant húszesztendős NBA-karrierje jövő szerdán ér véget, addig csapata három meccset idegenben játszik, majd zárásként a Utah Jazzt fogadja. A Lakers 62. vereségét szenvedte el a szezonban, ezzel negatív klubrekordot állított be, és sorozatban 11. alkalommal kapott ki a Clipperstől.

A tavaly nagydöntős Cleveland simán vesztett Indianapolisban, mivel ásza, LeBron James pihenőt kapott. A New Orleans is tartalékosan maradt alul Bostonban: öt legjobb dobója is sérült, így csak nyolc embert nevezett a meccsre. A játéknap legeredményesebbje a charlotte-i Kemba Walker lett 34 ponttal.

NBA, alapszakasz:
Indiana Pacers-Cleveland Cavaliers 123-109
Orlando Magic-Detroit Pistons 104-108
Washington Wizards-Brooklyn Nets 121-103
Boston Celtics-New Orleans Pelicans 104-97
New York Knicks-Charlotte Hornets 97-111
Dallas Mavericks-Houston Rockets 88-86
Portland Trail Blazers-Oklahoma City Thunder 120-115
Los Angeles Lakers-Los Angeles Clippers 81-91

Videók