NBA: visszavágásra készül a Spurs a címvédő Miami ellen

Magyar idő szerint pénteken hajnalban rajtol el az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) 2013/2014-es idényének nagydöntője, melyben a San Antonio Spurs megpróbál visszavágni a LeBron James vezette Miami Heatnek a tavaly fináléban elszenvedett 4-3-as vereségért.


A sorozatban negyedik döntőjére készülő floridai alakulat - amely 2011-ben a Dallas Mavericksszel szemben maradt alul - egy évvel ezelőtt a hatodik meccsen ötpontos hátrányból fordított az utolsó 28 másodpercben, majd a hetedik felvonásban már magabiztosan győzött.

"Már csak négy meccset kell nyernünk ebben a szezonban, igyekszünk elfelejteni a tavalyi megsemmisítő kudarcot. Még mindig rossz a szánk íze" - összegzett a veterán Tim Duncan, aki a Spurs mind a négy bajnoki címében (1999, 2003, 2005, 2007) szerepel vállalt.

Az idény során 27,1 pontos átlaggal büszkélkedő LeBron James nem maradt adós a válasszal: "Nem szeretnek bennünket, de bennünket akartak. Mi pedig készen állunk, és szintén őket akarjuk."

A 11-szeres All Star-válogatott olimpiai bajnok egyébként harmadszor találkozik NBA-fináléban a texasi alakulattal: 2007-ben még a Cleveland Cavaliers színeiben volt kénytelen elkönyvelni a sima 4-0-ás fiaskót.

A tavalyi menetrendhez képest változás, hogy ezúttal az alapszakaszt 62/20-as mérleggel nyerő texasiak élveznek pályaelőnyt, a háromszoros bajnok Heat 54/28-cal csak második lett keleten az Indiana mögött.

A sportági Hírességek Csarnokába beválasztott Jerry West - akinek a sziluettje látható az NBA logóján - szerint a San Antonio tehetségesebb játékosokból áll és szebben kosárlabdázik, de a túloldalon James négy játékossal is felér.

"Egyre csak fejlődik, és neki köszönhetően a többiek is sokkal jobbak, mint egy másik csapatban lennének" - jelentette ki a 76 éves legenda.

A rájátszásban a Spurs 12 siker mellett összesen hatszor kapott ki - a Dallason csak 4-3-mal sikerült túllépnie -, míg a floriadiak csak háromszor vonultak le vesztesen a pályáról. A jelenlegi idényben a két csapat egymás elleni két mérkőzésén rendre a hazai együttes győzött.

NBA
A nagydöntő menetrendje magyar idő szerint
június 6.: San Antonio Spurs-Miami Heat 3.00
június 9.: San Antonio Spurs-Miami Heat 2.00
június 11.: Miami Heat-San Antonio Spurs 3.00
június 13.: Miami Heat-San Antonio Spurs 3.00

Ha szükséges:
június 16.: San Antonio Spurs-Miami Heat 2.00
június 18.: Miami Heat-San Antonio Spurs 3.00
június 21.: San Antonio Spurs-Miami Heat 3.00

Videók