NBA: szerződést kötött az 1/1-es

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 2012-es draftjának első választottja, Anthony Davis szerződést kötött a New Orleans Hornets-cel. A szupertehetségnek tartott erőcsatár három év alatt 16 millió dollárt fog keresni.


Az NBA-ben szereplő New Orleans Hornets csapata bejelentette, hogy szerződést kötött a 2012-es játékosbörze első körös választottjaival. Érdekesség, hogy előző szezonban nem a Hornets, hanem a Charlotte Bobcats volt a legrosszabb csapat, de a sorsolást elveszítette, így az áprilisig a liga tulajdonában lévő franchise választhatott legelőször.

Az első választott napjaink legjobb egyetemi játékosának tartott, Anthony Davis lett. A mindössze tizenkilenc esztendős chicagói születésű erőcsatár július 24-én aláírta első profi szerződését. Az amerikai válogatott kosárlabdázó (Blake Griffin helyére került be) egy három éves, 16 millió dolláros kontraktust kötött a Hornets-cel. Az első szezonjában Davis öt millió dollárt fog keresni.

Az első kör tizedik helyén kiválasztott Austin Rivers is megegyezett a Hornets-cel. A tizenkilenc esztendős dobóhátvéd három év alatt 5.9 millió dollárt fog keresni. A tehetséges kosárlabdázó újonc szezonjában 1.9 milliót tehet majd zsebre. Érdekesség, hogy Austin a Boston Celtics vezetőedzőjének, Doc Rivers-nek a fia.

Videók