NBA: otthon kapott ki a bajnok

Hazai pályán maradt alul nyolc ponttal a címvédő San Antonio Spurs az Oklahoma City Thunderrel szemben az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszában.


A meccs záró szakaszában, 93-93-as állást követően léptek el a hazaiaktól a legutóbbi bajnoki idényben elődöntős vendégek, akiknél 34 pontjával és 11 gólpasszával Russell Westbrook teljesített a legjobban.

A Spursszel szemben a szintén otthonában fellépő Miami Heat nem szolgált híveinek fekete karácsonnyal: az előző NBA-szezonban nagydöntős gárda 10 ponttal verte a Cleveland Cavaliers csapatát. A liga emblematikus alakja, az immár clevelandi LeBron James, aki a Miamival korábban kétszer nyert bajnokságot, nem tudott igazán borsot törni a volt csapattársak orra alá: jóllehet 30 pontot termelt és nyolc gólpasszt adott, a végén a Heat kosarasai örülhettek.

Volt együttese ellen lépett pályára Pau Gasol is, aki azonban nyertes meccsen szerepelt: a Chicago Bulls színeiben 23 ponttal, s 13 lepattanó megszerzésével járult hozzá a nagy múltú, ám annál szerényebb jelenű Los Angeles Lakers felett aratott húszpontos diadalhoz.

NBA
Alapszakasz, eredmények
San Antonio Spurs-Oklahoma City Thunder 106-114
Miami Heat-Cleveland Cavaliers 101-91
New York Knicks-Washington Wizards 91-102
Chicago Bulls-Los Angeles Lakers 113-93
Los Angeles Clippers-Golden State Warriors 100-86

 

Videók