Miért nem hasonlít a Michael Jordanről elnevezett trófea a Chicago Bulls sztárjára?

Érthető oka van.


A NBA legújabb díjának megtervezője elárulta, a trófeán található alakzat miért nem hasonlít a díj névadójára, Michael Jordanre.

Az NBA nemrégiben bejelentette, hogy egy új, Michael Jordan nevével fémjelzett trófeát hoz létre, amelyet a szezon legértékesebb játékosának ítélnek majd oda.

A trófea minden vonásában a legendás játékos előtt tiszteleg. A súlya 23,6 font, míg a magassága 23,6 hüvelyk, ami a Chicago Bulls egykori játékosának 23-as mezszámára utal. Szintén a mezszámot testesíti meg a szobor kezében található, kristályból készült „kosárlabda, ami 23 élűre lett csiszolva. A szobor talapzatának is jelentősége van. Az ötszög alakú talp a játékos MVP-címeit testesíti meg, míg az azon található címke hatszög alakú, ami a legenda bajnoki címeinek számát jelképezi. A talpazat és az azon elhelyezkedő kosárlabdázó 15 fokos szöget zár be egymással, a Levegő Ura ugyanis ennyi szezont töltött a ligában.


Bár a trófea minden eleme Jordant testesíti meg, maga a szobor mégsem hasonlít rá. Ennek okáról a díj tervezője Mark Smith rántotta le a leplet.

„Amíg együtt dolgoztunk ezen a projekten, Michael Jordan számára nagyon fontos volt, hogy a figura ne hasonlítson rá, hogy a díjazott saját magát lássa a díjban. Michael számára elég elismerés, hogy a díjat róla nevezték el" - mondta Smith.

 

Borítókép: Focus on Sport/Getty Images

Videók