Koby Bryant Oscar-díjat nyert

A kétszeres olimpiai bajnok, ötszörös NBA-győztes szerint ezt a díjat megnyerni nagyobb dolog, mint bajnoki címet ünnepelni.


Magyar idő szerint hajnalban adták át a filmes szakma legnagyobb elismerését az Oscar-díjat. Idén két sporthoz kapcsolódó filmet is díjaztak. Amíg az egyik egy fantasztikus sportolóról szól, a másik a versenysport legnagyobb ellenségéről - írta az m4sport.hu.

 
Kobe Bryant számos sikert elért sportpályafutása során, a legjelentősebbek talán, hogy kétszeres olimpiai bajnok és ötszörös NBA-győztes. Mostantól pedig Oscar-díjas. A korábbi klasszis 2016-ban visszavonulásakor írt egy verset, melyet Glen Keane, a Disney-stúdió animátora álmodott rajzfilmre.
 
A Dear Basketball című film a Lakers exjátékosának pályafutását dolgozza fel, és idén ezt választották a Legjobb animációs rövidfilm kategóriában győztesnek. Bryant  - aki mellesleg a film producere is volt - a díj átvételekor úgy fogalmazott, ez nagyobb érzés számára, mint bajnokságot nyerni.
 
A másik díjazott film a Legjobb dokumentumfilm kategóriában győztes Icarus lett. Bryan Fogel alkotása az Oroszországban államilag irányított doppingbotrányról szól.
 

Újabb dán klasszist jelentett be a Telekom Veszprém " KÉZILABDA › Európai kézilabda

A jelenleg a német SG Flensburg-Handewittben játszó átlövő korábban a THW Kielt és a Bjerringbro-Silkeborgot erősítette.

Videók