Három forgatókönyv készült az NBA folytatására a Disney Worldben

A szezont a floridai szórakoztatóparkban fejeznék be.


Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) vezetősége három javaslatot készített a szezon júliusi folytatására.

Csütörtökön kiderült, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokság hátralévő mérkőzéseit a Florida állambeli Orlando világhírű szórakoztatóparkjában, a Walt Disney Worldben játszhatják le.

Mike Bass NBA-szóvivő szombaton megerősítette, hogy előrehaladott tárgyalások zajlanak a világ legnagyobb és leglátogatottabb vidámparkjával, ahol július végén kezdődhetne újra a március 12-én - csapatonként 63-67 meccs után - félbeszakadt idény. A 15 ezer hektáros Walt Disney World területén számos szálloda található, elegendő számú kosárlabdapálya van, és a televíziós közvetítésnek sincs akadálya.

Közben sajtóértesülések szerint az NBA három forgatókönyvet készített elő a folytatásra, s ezeket elküldte a 30 klub vezetőinek véleményezésre.

Az első alapján 82 helyett csak 72-76 mérkőzésig tartana az alapszakasz, majd jöhetne a rájátszás Orlandóban. A második elvetné a hátralévő alapszakaszmeccseket, és rögtön a 16 csapatos playoffal folytatná a szezont. A harmadik egy felduzzasztott rájátszásos mezőnnyel számol, esetleg egy selejtezőkörrel a playoff előtt.

A klubokat arról is megkérdezték, hogy meddig tartson az idény, a két végpont szeptember első hete, illetve november 1. lehet. Az egyeztetés várhatóan jövő pénteken kezdődik el. 

Borítókép: GettyImages

Videók