Az első lépés az újjászületés felé: a Clevelandé lesz az 1/1-es!

Az NBA sorsolás alapján döntötte el, hogy melyik csapat választhat elsőként a 2011-es játékosbörzén. A sorsolást a Cleveland Cavaliers nyerte meg, így két alkalommal választhat az első körben.


Hatalmas lépést tett afelé a Cleveland Cavaliers, hogy visszatérjen a rájátszásba. Az ohiói alakulat az NBA sorsolásán megszerezte az első választási jogot, így a jövő hónapban megrendezendő játékosbörzén a Clevelandé lesz a 2011-es raft 1/1-se. Érdekesség, hogy a Cavaliers nem a saját választási jogán került az első helyre, ugyanis Baron Davis átigazolásakor a Los Angeles Clipperstől kapott egy első körös választási jogot, ezzel nyerte meg a választást.

Hatalmas sokk ként ért minket (LeBron) James távozása. Nagyon nehéz szezon áll mögöttünk, de hiszünk benne, hogy jövőre sikeresebbek leszünk. Erre volt most szükségünk. – nyilatkozta a Cavs tulajdonosa, Dan Gilbert.

Az alapszakaszt a második legrosszabb (19-63, Minnesota Timberwolves 17-65) mutatóval záró Cavs hatalmas lépést tett az újjászületés felé, ugyanis saját választási jogán az első kör negyedik helyén választhat. Érdekesség, hogy a Cleveland utoljára 2003-ban választhatott legelőször, akkor egy bizonyos LeBron James lett az 1/1-es.

Több szakértő is a Duke csoda irányítóját, a mindössze tizenkilenc esztendős Kyrie Irvinget jósolja az első helyre.

Kyrie Irving, Duke:

Videók