Átkeresztelik az NBA-ben szereplő két csapat csarnokának nevét

Az aréna neve 22 év után változik meg.


Crypto.com Arenára keresztelik át az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers és Los Angeles Clippers otthonának számító Staples Centert.

A Los Angeles belvárosában található arénának 22 év után változik meg a neve, ezért a tulajdonos AEG cégcsoport 700 millió dollár (225 milliárd forint) juttatást kap a következő 20 esztendőre. Sajtóinformációk szerint ez a legnagyobb összeg, amit valaha egy sportlétesítmény nevéért fizettek. A Crypto.com Arena a karácsonyi kosárlabdagálán debütál, amikor a Lakers a Brooklyn Netset fogadja.

A szingapúri székhelyű Crypto.com kriptovalutákkal foglalkozó vállalat korábban szponzorként jelent meg többek között a Forma-1-ben, az olasz labdarúgó élvonalban és a Paris Saint-Germain futballklubban is.

Az 1999-ben épült, 20 ezer néző befogadására alkalmas csarnok a két NBA-csapat mellett otthona a profi jégkorongligában (NHL) szereplő Los Angeles Kingsnek és az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokságban (WNBA) érdekelt Los Angeles Sparksnak is.

Borítókép: Facebook.com/ Staples Center 

Videók