A Philadelphia bízik sztárjában, busás szerződést adott neki

Joel Embiid majdnem 200 millió dollárt keres majd.


Joel Embiid, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Philadelphia 76ers sztárja aláírta új, közel 200 millió dollárt érő szerződését az együttessel.

Az AP amerikai hírügynökség egy neve elhallgatását kérő ingformátortól úgy tudja, hogy a kameruni származású amerikai center új megállapodása négy évre szól, amely idő alatt 196 millió dollárt fog keresni. A szerződés a jelenlegi kontraktus lejárta után, a 2023/24-es szezontól lép majd életbe, s a 2026/27-es kiírás végén jár le.

Embiidet a 2014-es játékosbörzén választotta ki a 76ers, ám különböző sérülések miatt 2016-ig nem számíthatott rá. Azóta is rendre akadnak problémái, még egyetlen szezonban sem tudott 64 mérkőzésnél többször pályára lépni, ráadásul az idei rájátszásban is sérülten játszott.

Mindezek ellenére a klubnál bíznak benne, mert, amikor pályán van, akkor rendre kiválóan teljesít: a legutóbbi szezonban 28,5 pontot és 10,6 lepattanót szerzett mérkőzésenként átlagban, és a legjobb háromban volt legértékesebb játékosról döntő szavazáson.
A jelenlegi, öt évre szóló 148 millió dolláros szerződése 2018-ban lépett életbe.

Borítókép: Facebook.com/Philadelphia76ers

Videók