A Nuggets harmadik nekifutásra már le tudta győzni a Lakerst

A párharcot azonban továbbra is LeBronék vezetik.


A Denver Nuggets kedden 114-106-ra nyert a Los Angeles Lakers ellen, amivel 2-1-re szépített a két csapat párharcában az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) Nyugati főcsoportjának döntőjében.

A Nuggets az idei rájátszás nagy feltámadója, az előző két körben egyaránt 1-3-ról fordított, és jutott tovább 4-3-as összesítéssel, így vélhetően az utolsó pillanatban elveszített második meccs és a 0-2-es állás miatt nem estek pánikba a játékosok. Azzal viszont mindannyian tisztában lehettek a keddi meccs előtt, hogy nem veszíthetnek, mert 0-3-ról még egyetlen együttesnek sem sikerült fordítania korábban az NBA-ben.

A mérkőzés összefoglalója:

Talán éppen ezért mutatott teljesen más képet a találkozó a korábbi két összecsapáshoz viszonyítva. Az elsőn a Lakers simán győzött, majd a második kiélezett csatát hozott. Ezúttal viszont szinte végig a Nuggets akarata érvényesült.
A Denver a 28 pontig, 12 gólpasszig és 8 lepattanóig jutó Jamal Murray vezérletével sokkal jobb volt a Lakersnél, a szoros első negyed után folyamatosan lépett el riválisától és a nagyszünetben tíz, három játékrész után pedig 18 ponttal vezetett. Amikor pedig a negyedik szakasz elején a denveriek előnye már 20 pont volt, úgy tűnt, sima sikerrel szépít a coloradói gárda. LeBron Jamesék viszont nem adták fel és egy nagy rohammal felzárkóztak, négy perccel a vége előtt pedig három pontra mérsékelték a különbséget. A fordítás azonban nem jött össze a Lakersnek, elsősorban Murray hárompontosai miatt, a Denver pedig végül nyolc ponttal nyerte a találkozót.

A Nuggetsben Murray mellett 26 pontjával karriercsúcsot produkált Jerami Grant, de Nikola Jokic is jól kosarazott a maga 22 pontjával és 10 lepattanójával. A másik oldalon James tripla duplája (30 pont, 11 gólpassz, 10 lepattanó) is kevés volt. Anthony Davis ezúttal 27 pontot szerzett, de védekezése elmaradt a megszokottól és csupán két lepattanóval zárt.

A párharc negyedik mérkőzését magyar idő szerint péntek hajnalban rendezik az orlandói buborékban.

Eredmény, Nyugati főcsoport, döntő: Denver Nuggets-Los Angeles Lakers 114-106

A négy győzelemig tartó párharc állása: a Lakers vezet 2-1-re

Kép: Garrett Ellwood/NBAE via Getty Images

Videók