A Lakersé az alapszakasz első helye

A Los Angeles-iek a Utah elleni győzelmükkel biztosították helyüket a nyugati főcsoport élén.


A Los Angeles Lakers nyert a Utah Jazz ellen a hétfői játéknapon és ezzel megszerezte a nyugati főcsoport első helyét az alapszakaszban.

A kaliforniai csapat sikerének fő letéteményese Anthony Davis volt: a center 42 ponttal és 12 lepattanóval járult hozzá csapata sikeréhez. LeBron James 22 pontja mellett kiosztott kilenc gólpasszt is. Az 51/15-ös győzelmi mutatónál tartó Lakers a harmadik negyed végén egy 14-0-s sorozatot produkált, ezzel alapozta meg győzelmét. A Los Angeles-i klub legutóbb a 2009/2010-es idényben végzett a nyugati főcsoport élén.
 

Los Angeles Lakers vs Utah Jazz Full Game Highlights | August 3 | NBA Restart

Watch the betting guide: https://youtu.be/_51Dmh-9QX4 Subscribe to Bovada for more tips, odds and info: https://www.youtube.com/channel/UCBMIGsLAvJnXQ4ROTL35...

A San Antonio Spurs egy lépéssel távolabb került attól, hogy - NBA-rekordot javítva - sorozatban 23. alkalommal is bekerüljön a rájátszásba, miután két ponttal kikapott a Philadelphia 76erstől. A 76ers győztes kosarát Shake Milton szerezte 7,2 másodperccel a végső dudaszó előtt. A 40/27-tel álló Philadelphiában Joel Embiid 27 pontig jutott.

A Denver Nuggets hosszabbításban kerekedett az Oklahoma City fölé, a győztes együttesből a szerb Nikola Jokic 30 pontjából nyolcat a ráadásban szerzett. A denveriek sikerének értékét növeli, hogy keretéből három kezdőjátékos - Will Barton (térdsérülés), Gary Harris (csípősérülés) és Jamal Murray (hajlítóizom-sérülés) - is hiányzott. A "beugrók" közül Michael Porter 37 ponttal hálálta meg a bizalmat.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be, ahol a szünet előtt a rájátszásba már bejutó vagy oda eséllyel pályázó 22 csapat zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett "buborékban" vívja meg a végjáték mérkőzéseit. Minden csapat nyolc mérkőzést játszik az alapszakaszból, majd augusztus 17-én indul a rájátszás, a finálé pedig legkésőbb október 13-án zárul.

Eredmények:
Oklahoma City Thunder-Denver Nuggets 113-121, hosszabbítás után
Washington Wizards-Indiana Pacers 100-111
New Orleans Pelicans-Memphis Grizzlies 109-99
Philadelphia 76ers-San Antonio Spurs 132-130
Utah Jazz-Los Angeles Lakers 108-116
Toronto Raptors-Miami Heat 107-103

Borítókép: Garrett Ellwood/NBAE via Getty Images

Videók