A Lakers legutóbbi öt találkozójából negyedszer hagyta el vesztesen a parkettet

A Wizardstól is kikapott a Lakers.


A címvédő Los Angeles Lakers hosszabbítást hozó mérkőzésen kapott ki vendégétől, a Washington Wizardstól az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A Washington sorozatban ötödször nyert, a Lakers viszont utóbbi öt találkozójából negyedszer hagyta el vesztesen a parkettet. A fővárosiaknak három éve nem volt ilyen hosszú szériájuk, a Staples Centerben pedig 2017 márciusa óta először diadalmaskodtak. A Phoenix Suns 132-100-ra ütötte ki a vendég Portland Trail Blazerst, amelynek az elmúlt két szezont tekintve ez volt a legnagyobb arányú veresége. A Suns egymás után a második, legalább 30 pont különbségű győzelmét aratta, erre legutóbb 1989 áprilisában volt képes a gárda.

Jó formában van a Chicago Bulls is, amely ezúttal a Houston Rockets otthonában diadalmaskodott, ráadásul a klub történetében először a csapat sorozatban a 12. idegenbeli fellépésén érte el a 105 pontot. A toronymagasan ligaelső Utah Jazz újabb sima győzelmet aratott, ezúttal a Charlotte Hornets volt esélytelen Salt Lake Cityben. A Jazz játékosai klubcsúcsot jelentő 28 hárompontost dobtak, ráadásul ezek közül 19-et a cserét hoztak össze, amire még nem volt példa az NBA történetében.

Eredmények:
Los Angeles Lakers-Washington Wizards 124-127 - hosszabbítás után
Oklahoma City Thunder-Miami Heat 94-108
Dallas Mavericks-Memphis Grizllies 102-92
Phoenix Suns-Portland Trail Blazers 132-100
Utah Jazz-Charlotte Hornets 132-110
Houston Rockets-Chicago Bulls 100-120

Borítókép: Adam Pantozzi/NBAE via Getty Images

Videók