A Clippers a második elődöntős a nyugati főcsoporban

Negyedszer kerekedett felül ellenfelén a csapat.


A Los Angeles Clippers vasárnap másodikként jutott be az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) nyugati főcsoportjának elődöntőjébe, miután - a párharc hatodik mérkőzésén - negyedszer is nyert a Dallas Mavericks ellen.

A 4-2-vel továbblépő kaliforniai csapatból Kawhi Leonard emelkedett ki, aki 33 pontot dobott, 14 lepattanót szerzett, hét gólpasszt adott és volt még öt labdaszerzése is.

A Clippers ellenfele a főcsoport-elődöntőben a Utah-Denver párharc továbbjutója lesz. Ebben az ütközetben a vasárnapi mérkőzést utóbbi csapat nyerte, ezzel 3-3-ra alakította az állást. A denveri Jamal Murray 50 pontot dobott, másodszor jutott el eddig a határig ebben a párharcban. Ugyanez a bravúr sikerült korábban a Jazz játékosának, Donovan Mitchellnek is, aki a hatodik mérkőzést 44 ponttal zárta.

Keleten az elődöntőben magabiztos győzelmet aratott a Toronto felett a Boston, amelynek így már - az egész szezont tekintve - 4-1-es a mérlege a címvédővel szemben.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett buborékban.

A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

LA Clippers vs Dallas Mavericks Full GAME 5 Highlights | August 25 | NBA Playoffs

Watch the betting guide: https://youtu.be/_51Dmh-9QX4 Subscribe to Bovada for more tips, odds and info: https://www.youtube.com/channel/UCBMIGsLAvJnXQ4ROTL35...


A rájátszás eredményei:

Keleti főcsoport, elődöntő:
Toronto Raptors-Boston Celtics 94-112
A párharc állása: a Boston vezet 1-0-ra
Nyugati főcsoport, negyeddöntők:
Dallas Mavericks-Los Angeles Clippers 97-111
A párharc végeredménye: továbbjutott a Clippers 4-2-es összesítéssel
Utah Jazz-Denver Nuggets 107-119
A párharc állása: 3-3 

Borítókép: Kevin C. Cox/Getty Images

Videók