MLB: Hamilton parádés visszatérése

Az észak-amerikai baseballbajnokság (MLB) 170. játéknapján visszatért a liga egyik legjobb játékosa, Josh Hamilton, aki győzelemre vezette a Texas Rangers-t.


A Texas Rangers az MLB előző játéknapján az Oakland Athleticset fogadta. A mérkőzésen visszatért Josh Hamilton, aki a Rangers előző öt mérkőzését homályos látás és egyensúlyproblémák miatt kihagyta. A harmincegy esztendős középkülsős nagyszerű teljesítménnyel tért vissza, ugyanis két pontot szerzett, ebből egyet hazafutásból ért el, nem mellesleg egy RBI-t is jegyzett a találkozón. Az összecsapást a Rangers nyerte meg 5-4-re. Érdekesség, hogy az utolsó inning előtt, még döntetlenre álltak a csapatok, majd a kilencedik játékrészben Adrian Beltre megfutotta a Rangers győztes pontját.

A Washington Nationals magabiztos győzelmet könyvelhetett el a Milwaukee Brewers elleni mérkőzésen. A negyedik játékrész előtt, még 1-1-re álltak a csapatok, majd a Nationals a következő két inning-ben nyolc egységet ért el, ezzel megalapozta a sikerét. Az összecsapást végül 12-2-re nyerte meg a Nats, amely már bebiztosította a helyét a rájátszásba. A győztes alakulatból kiemelhetjük Ryan Zimmerman-t (2 pont, 4 RBI) és Jordan Zimmermann-t (7 strikeout) is. Érdekesség, hogy a dobónak ez volt a tizenkettedik győzelme az idei szezonban.

A rájátszásért küzdő Detroit Tigers a Kansas City Royals-t látta vendégül az MLB előző játéknapján. A michigani alakulat nagyszerű játékkal 6-2-re nyerte meg a találkozót, így tovább üldözi a Chicago White Soxot, amely a Cleveland Indians-t verte meg egyetlen egy ponttal. A Tigers-nek jelenleg egy mérkőzés a hátránya a White Sox-hoz képest. A Kansas City elleni találkozó legjobbja, Justin Verlander volt. A huszonkilenc esztendős dobó nyolc inning alatt nyolc strikeoutot jegyzett.

A Colorado Rockies megtörte kilenc mérkőzéses nyeretlenségi sorozatát. Érdekesség, hogy az Arizona Diamondbacks az előző három Colorado elleni mérkőzést megnyerte, de a párharc utolsó felvonását elveszítette. A Rockies Andrew Brown vezetésével 4-2-re győzedelmeskedett a Coors Fielden. A jobbkülsős egy ponttal és két RBI-vel fejezte be az összecsapást.

MLB
Eredmények, 170. játéknap
Washington Nationals – Milwaukee Brewers 12-2
Baltimore Orioles – Toronto Blue Jays 4-1
Detroit Tigers – Kansas City Royals 6-2
New York Mets – Pittsburgh Pirates 6-2
Baltimore Orioles – Toronto Blue Jays 5-9
Texas Rangers – Oakland Athletics 5-4
Houston Astros – St. Louis Cardinals 1-6
Chicago White Sox – Cleveland Indians 5-4
Minnesota Twins – New York Yankees 3-6
Colorado Rockies – Arizona Diamondbacks 4-2

 

Videók