MLB: az ”Angyalok” lecsaptak Hamiltonra!

Az észak-amerikai baseballbajnokságban (MLB) szereplő Los Angeles Angels of Anaheim szerződtette a liga egyik legjobb játékosát, Josh Hamiltont.


Elkelt a holtszezon legértékesebb és legkeresettebb szabadügynöke, Josh Hamilton. A liga egyik legjobb játékosa némi meglepetésre a Los Angeles Angels of Anaheim együtteséhez szerződött. A harmincegy esztendős középkülsős egy öt éves 125 millió dolláros szerződésre kanyarintotta rá a nevét. Érdekesség, hogy az előző idény után is az Angels szerezte meg a legjobb szabadügynököt, akkor Albert Pujols költözött Anaheimbe. Az egyes védő annak idején egy 10 éves 240 milliós szerződést kötött a csapattal.

Visszatérve Hamiltonra. Az ötszörös All-Star válogatott játékos mindegyik évben 25 millió dollárt fog kapni, ezzel a liga második legjobban fizetett baseballosa lesz. Hamiltont csak a New York Yankees sztárja, Alex Rodriguez előzi meg. A hármas védő a 2013-as szezonban 27.5 millió dollárt fog keresni, igaz egy csípőműtét miatt az idény első felét kihagyja. Érdekesség, hogy Hamiltonhoz hasonlóan Ryan Howard (Philadelphia Phillies) is 25 millió dollárt kap egy szezonért.

Hamilton a Cincinnati Reds-ben kezdte a pályafutását, majd a Texas Rangers-hez igazolt, ahol igazi sztárjátékossá vált. Érdekesség, hogy az Angels és a Rangers egy csoportban szerepel. A középkülsőst 2010-ben megválasztották az Amerikai Liga legértékesebb játékosának, ezen felül a főcsoportdöntőben is ő lett az MVP. Hamiltont a pályafutása alatt 3-szor választották meg posztjának legjobb támadójátékosává, ezen felül volt RBI és ütő bajnok is.

Videók