MLB: a Rangers nyert, Hamiltont kiengedték a kórházból

Az észak-amerikai baseballbajnokság (MLB) 74. játéknapján a Texas Rangers legyőzte a Houston Astros csapatát, míg Josh Hamiltont kiengedték a kórházból. A New York Yankees drámai mérkőzésen őrizte meg veretlenségét.


A Texas Rangers sztárjátékosát, Josh Hamiltont péntek este szállították kórházba gyomor-bélrendszeri fertőzés miatt. A harmincegy esztendős sztárjátékos, aki a szezon végén minden bizonnyal a legkeresettebb szabad-ügynök lesz a piacon szerencsére kiengedték a kórházból. A klub tájékoztatása szerint Hamilton már visszaakart térni, de az orvosok tanácsára a Houston Astros elleni szériát pihenés céljából kihagyja. Az arlingtoni együttes a pénteki játéknap után szombaton is legyőzte a Houstont. A Rangers Justin Grimm (7 strikeout) vezetésével 8-3-ra nyert hazai pályán. Érdekesség, hogy a huszonhárom esztendős Grimm-nek ez volt az első mérkőzése a szezonban.

Drámai mérkőzésen őrizte meg veretlenségi sorozatát a New York Yankees. A Washington Nationals elleni mérkőzés rendes játékidejében 3-3-ra végeztek a csapatok. A hosszabbítás első három felvonásában sem dőlt el a mérkőzés, mígnem a tizennegyedik játékrészben Mark Teixeira ütése után a csereként beálló Jayson Nix és a csapatkapitány Derek Jeter is pontot futott, így a Yanks 5-3-ra győzedelmeskedett. A rekordbajnok egymás után nyolcadik mérkőzését nyerte meg, nem mellesleg vezeti az Amerikai Liga Keleti divízióját.

A Cincinnati Reds és az Oakland Athletics is egymás után ötödik mérkőzését nyerte meg. A Reds az MLB tegnapi játéknapján a New York Mets otthonában tudott nyerni 4-1-re. A győztes csapat legjobbja Jay Bruce volt. A jobbkülsős két pontot és három RBI-t jegyzett a találkozón. A harmadik legtöbb ”világbajnoki” címmel (9) rendelkező Oakland a San Diego Padres-t verte meg hazai pályán. Az Athletics legjobbja a két pontot szerző Cliff Pennington volt.

A Milwaukee Brewers Ryan Braun fantasztikus játékával két vállra fektette a Minnesota Twins csapatát. A Nemzeti Liga 2011-es kiírásának legértékesebb játékosa két hazafutást ütött a mérkőzésen. Érdekesség, hogy a Brewers hat pontjából csak kettő (Rickie Weeks, Taylor Green) nem hazafutásból született. A Twins egymás után negyedik vereségét szenvedte el, ezzel jelenleg a liga legrosszabb formájában lévő csapata.

A ligaelső Los Angeles Dodgers vereséget szenvedett hazai környezetben a Chicago White Sox-tól. Az illinois-i együttes Alexei Ramirez (2 pont, 2 RBI) vezetésével 5-4-re nyert a Dodger Stadium-ban. Ervin Santana (Los Angeles Angels of Anaheim) ellen csak egy érvényes ütése (Justin Upton) volt az Arizona Diamondbacks-nek, amely 2-0-s vereséget szenvedett az ”Angyalok” otthonában.

MLB, Alapszakasz
Eredmények, 74. játéknap
Chicago Cubs – Boston Red Sox 3-4
Washington Nationals – New York Yankees 3-5 – hosszabbításban (14. inning)
Cleveland Indians – Pittsburgh Pirates 2-9
Detroit Tigers – Colorado Rockies 4-1
Toronto Blue Jays – Philadelphia Phillies 6-5 – hosszabbításban (10. inning)
New York Mets – Cincinnati Reds 1-4
Tampa Bay Rays – Miami Marlins 3-4 – hosszabbításban (15. inning)
Atlanta Braves – Baltimore Orioles 0-5
Texas Rangers – Houston Astros 8-3
Minnesota Twins – Milwaukee Brewers 2-6
St. Louis Cardinals – Kansas City Royals 10-7
Los Angeles Angels of Anaheim – Arizona Diamondbacks 2-0
Oakland Athletics – San Diego Padres 6-4
Seattle Mariners – San Francisco Giants 7-4
Los Angeles Dodgers – Chicago White Sox 4-5

Videók