Az első tízben csak két Chevy, a Ford tönkreverte a mezőnyt

A Kobalt Tools 400 elnevezésű verseny időmérő edzésén a Chevrolet hatalmasat bukott, ugyanis az első tízben csak két autója végzett és ők sem a legelején. Az első négy helyen Ford erőforrást használó autó végzett.


Úgy tűnik, hogy az időmérő nem a Chevrolet műfaja lesz a mostani szezonban. Ez a tegnapi edzésen bizonyosodott be, amikor a Chevy erőforrásokat használó autók közül csak ketten fértek be az első tízbe. A nyolcadik helyen Ryan Newman (Stewart Haas Racing) és a nyolcadik helyen az ötvenkét esztendős Mark Martin (Hendrick Motorsports) végzett.

Az első négy helyen Ford motort használó autó végzett. Az első helyen Matt Kenseth (Roush Fenway Racing) végzett, a másodikon az idény előtt, még komoly pénzügyi nehézségekkel és két tulajdonos váltáson átesett Richard Petty Motorsports versenyzője Marcos Ambrose végzett, a harmadik pozíciót Kenseth csapattársa Carl Edwards szerezte meg.

Az ötszörös Sprint kupa bajnok Jimmie Johnson (Hendrick Motorsports) a 14. helyet szerezte meg. A pontversenyt vezető és hazai közönség előtt versenyző Kyle Busch (Joe Gibbs Racing, Toyota) az ötödik helyről rajtolhat. Érdekesség, hogy a negyedik motorszállító a Dodge legjobb versenyzője Brad Keselowski (Penske Racing) lett, ő a 20 helyen végzett.

Videók