MLB: Botrány a Boston mérkőzésén

Az észak-amerikai baseballbajnokság (MLB) 37. játéknapján a Boston Red Sox hazai pályán kapott ki a Cleveland Indians-tól. A harmadik inningben a szurkolók kifütyülték a csapat kezdődobóját, Josh Beckettet. A New York Yankees legyőzte a Tampa Bay Rayst.


A Boston Red Sox az MLB tegnapi játéknapján a Cleveland Indianst látta vendégül. A hazai csapat számára pocsékul kezdődött a mérkőzés, ugyanis az ohiói alakulat a 3. inningben már 7-1-re vezetett. A hetedik Indians pont után a hazai szurkolóknál elszakadt a cérna és kifütyülték a csapat kezdődobóját,  Josh Beckettet. A mérkőzésen csupán két strikeoutot jegyző Beckett a találkozó után gúnyosan megjegyezte, hogy nagyon okos húzás volt ez a szurkolók részéről. Érdekesség, hogy a rajongók megnyilvánulása után le is cserélték Beckettet. A változtatás után a Cleveland csak egy pontot tudott szerezni, de az összecsapást, így is megnyerte 8-3-ra.

A New York Yankees legyőzte hazai pályán divízió riválisát, a Tampa Bay Rayst. A találkozón fantasztikus teljesítményt nyújtott CC Sabathia. A Yanks kezdődobója, nem mellesleg posztjának egyik legjobban fizetett játékosa összesen tíz strikeoutot jegyzett. Érdekesség, hogy a ligában Sabathia ejtette ki a legtöbbször az ellenfél játékosát érvényes ütési kísérlet nélkül. A harmincegy esztendős játékos hét mérkőzés alatt 53 strikeoutot szerzett.

A Detroit Tigers magabiztos győzelmet aratott az Oakland Athletics otthonában. A michigani alakulat az utolsó előtti felvonásig 10-2-re vezetett, majd a 8. inningben egy rövid időre megtáltosodott az Athletics és felzárkózott négy pontra. A végeredmény 10-6 lett. A Detroitból kiemelhetjük Max Scherzert (9 strikeout) és Miguel Cabrerát (1 pont, 3 RBI). Érdekesség, hogy az Oakland kezdődobója, Bartolo Colon egy strikeoutot sem jegyzett.

A Baltimore Orioles és a Texas Rangers kétszer találkozott egymással a játéknapon. Az első összecsapást Wilson Betemit (1 pont, 2 RBI) vezetésével 6-5-re a Baltimore nyerte meg. A második találkozó a Texas győzelmét hozta. A Rangers legjobbja Elvis Andrus (2 pont, 2 RBI) volt.

A Washington Nationals Stephen Strasburg (13 strikeout) káprázatos teljesítményének köszönhetően 4-2-re legyőzte a Pittsburgh Piratest. A Toronto Blue Jays két vállra fektette a Minnesota Twinst. A kanadai alakult legeredményesebb játékosa a 3 pontos Yunel Escobar volt.

Eredmények:
Baltimore Orioles – Texas Rangers 6-5
New York Yankees – Tampa Bay Rays 5-3
Pittsburgh Pirates – Washington Nationals 2-4
Baltimore Orioles – Texas Rangers 3-7
Boston Red Sox – Cleveland Indians 3-8
Minnesota Twins – Toronto Blue Jays 2-6
Oakland Athletics – Detroit Tigers 6-10

 

Videók